Трябва ли ни котлон за въглени при приготвяне на наргиле?

OFFNews 23 юни 2022 в 15:07 2294 0

nargile
наргиле

Един отличен аксесоар за всеки потребител на наргиле е котлон за въглени, която значително спестява времето за нагряване на въглените и максимално увеличава комфорта на процедурата за пушене. Затова, експертите са категорични - най-ефективният и удобен начин за запалване на въглени за наргиле е именно електрическият котлон. Можете да намерите подходящ модел за вас в локалния наргиле магазин.

Устройството има много предимства:

Повърхността на въглени се нагрява равномерно и то само в рамките на няколко минути;

Дизайнът на устройството е проектиран по такъв начин, че потребителят може самостоятелно да контролира температурата на отопление. На кутията има специални сензори, които ви позволяват да настроите и поддържате необходимата температура.

Цената е повече от достъпна и напълно се изплаща получения комфорт.

Удобството при използване е невероятно - всеки сам може да сглоби и разглоби печката самостоятелно, а подробните инструкции ще помогнат много с детайлното описание на всеки етап на свързване и стартиране.

И не на последно място – уредът е супер лесен за транспортиране. Сгъваемият дизайн ви позволява удобно да преместите устройството, без какъвто и да било риск от повреда и счупване.

Производителите създават печките за наргиле с дървени въглени компактни и надеждни, което гарантира тяхната дългогодишна експлоатация. Преносимата печка на дървени въглища е най-добрият вариант за подарък за всеки един любител на наргиле и може да се използва за всякакви поводи – за рожден ден, друг празник или просто за приятно делнично изживяване.

Кои са най-типичните грешки, допускани при палене на въглени?

Много фенове на наргилето се опитват да използват битова газова печка. Но устройството не е особено ефективно и продуктивно, тъй като обикновените горелки просто не могат да нагряват равномерно въглените. За да загреете парчетата въглени до необходимата температура, трябва да изчакате достатъчно дълго, което обезкуражава предстоящото пушене.

Ето защо гореспоменият метод за нагряване на въглени не е най-безопасният. Представете си само ситуация - няколко случайни искри могат да попаднат върху кожата или дрехите ви. Неприятно, нали? Ето защо се счита, че използването на газова горелка при приготвяне на наргиле е недопустимо. Такова нещо е в пълен разрез с всички правила за пожарна безопасност и винаги има висок риск от пожар. В резултат на подобен съмнителен метод пушачът може да се изгори или да съсипе мебелите.

Не по-малко популярен метод за нагряване на въглени е използването на електрически домашни печки, които също не са най-добрата идея. Това може да доведе до необратима повреда на техниката, а и безопасността на човек по време на приготвяне на любимото си наргиле отново е застрашена. В допълнение всички аромати за наргиле са предвидени да възприемат определена температура от въглените, а тя може да бъде осигурена правилно само от специален котлон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки