Иновативна технология, заместваща медитацията, спестява време

OFFNews 15 март 2022 в 20:17 2164 0

Едно от най-дълбоките и съкровени желания на всеки човек е да има достатъчно време, което да прекара, извършвайки дейностите, които обича, с хората, които обича. Има ли нещо по-хубаво от това? След кратък и откровен размисъл, всеки най-вероятно ще признае пред себе си, че това до голяма степен е вярно и общовалидно.

Съставката, която ние бихме искали да добавим обаче, е осъзнатост. Това се явява факторът, който ни помага да оценим добрите времена в момента, в който ги живеем, а не след пет, десет или петдесет години, когато вече може да се окаже прекалено късно.

Но съществува ли вълшебен инструмент, който хем ни спестява време, хем ни помага да бъдем в оптимална духовна и физическа форма? Отговорът изненадващо е да.

На българския пазар вече е достъпна иновативна технология от ново поколение, наречена Brain Waves. Тя използва научни средства, за да повлияе на различните видове мозъчни вълни, които съществуват в мозъка ни и се проявяват в определени състояния:

  • Бета вълни (14-30 Hz) - когато сме будни, в състояние на готовност;
  • Алфа вълни (8-13 Hz) - когато сме отпуснати, спокойни, хармонични;
  • Тета вълни (4-7 Hz) - когато сънуваме през нощта, предпоставка са за креативност;
  • Делта вълни (< 3,5 Hz) - когато сме в състояние на особено дълбок сън, спомагат за себеутвърждаване и развиване на лидерски умения;
  • Гама вълни (30-50 Hz) - когато сме щастливи, обичани и добри.

Как работи Brain Waves?

Brain Waves е компилация от шест аудио записа, селектирани специално, за да кореспондират с различните вълни на мозъка ни, като по този начин допринасят за постигането на определено желано състояние, било то спокойствие, щастие, редуциране на стреса и тревожността и много други. Терапията е подходяща за хора, които:

  • Са изключително напрегнати и тревожни в ежедневието си;
  • Имат ниски нива на енергия и често изпитват физически затруднения да станат от леглото сутрин и да започнат деня си;
  • Реагират необичайно рязко и раздразнено в стандартни житейски ситуации;
  • Не могат да се концентрират;
  • Не са достатъчно уверени и трудно вземат решения.

Тайната на щастливия и хармоничен живот се крие в мозъка и начина, по който се справяме с нашите чувства, мисли и емоции. Това е и водещият фактор в развиването на градивни и здравословни отношения с другите хора. А Brain Waves ни дава прост за изпълнение, но изключително траен във времето метод, чрез който да повлияем на сетивата си в положителна посока.

Как Brain Waves спестява време в сравнение със стандартните техники за медитация?

За наше огромно съжаление, днешният начин на живот е наситен с динамика и изисква от нас да съществуваме на бързи обороти, което изчерпва нашия ограничен енергиен ресурс. А още по-тъжното е, че не всеки от нас има времето, възможността или средствата да си вземе дълъг отпуск от напрягащата работа и да забегне на далечна екзотична дестинация, където да презареди батериите в компанията на любимите си хора.

Повечето от нас нямат друг избор, освен да се насочат към нещо близко, достъпно и спестяващо време, което дава доказани резултати в областта на справянето със стреса, а Brain Waves е именно това.

Ключовият аспект, който спестява време в сравнение с традиционните техники на медитация, е възможността да прилагате Brain Waves, докато извършвате друга монотонна дейност, която не изисква внимание или особена концентрация. Добри примери за такива са пътуване с градски транспорт, тренировка, готвене, но в никакъв случай не и шофиране.

Необходими са ви само шумоизолирани слушалки, които да свържете към лаптопа или смартфона си, и да изберете някоя от шестте налични мелодии в зависимост от резултата, който желаете да постигнете. Препоръчителната продължителност на заниманието, към която следва да се стремите, е 30-60 минути, но дори и да я надвишите, няма абсолютно никакъв проблем.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови