Украинската оперна звезда Тамара Калинкина става солистка на Старозагорската опера

OFFNews 16 март 2022 в 17:12 4571 0

Снимка opera.com.ua

Сопраното Тамара Калинкина, която е примадона на Националната опера на Украйна в Киев, ще бъде солистка в Старозагорската опера. В момента тя пътува към Стара Загора заедно със семейството си, като ще бъдат настанени в града, пише БТА.  

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален колеж на името на Р. Глиер през 2005 г. и Националната музикална академия на Украйна „П. И. Чайковски“ (в класа на О. М. Дяченко) през 2009 г. От 2004 до 2011 г. е водещ солист на Киевския национален академичен оперетен театър. От 2011 г. е солистка на Националната опера на Украйна, където изпълнява ролите на Виолета от „Травиата”, Мими и Мюзета от „Бохеми”, Маргарита от „Фауст”, Татяна от „Евгений Онегин”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „Джани Скики”, Наталка от „Наталка-Полтавка”, Кукс от „Приказки за цар Салтан” и др.

Украинката е лауреат на Международния конкурс за млади оперни певци Р. Зандонай и Международния музикален конкурс във Виена в категория професионален глас (2020). Гостувала е на сцените на различни оперни театри и концертни зали като Театър Виелки във Варшава, Театър Сан Карло в Неапол, Театро Реджо в Парма, Дубайската опера, Македонската опера и балет, Театър Амазонка в Манаус, Театър Серджо Кардозо в Сао Пауло, Националната опера на Естония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !