Режисьорът на "Троновете": Бях замислил доста по-кървава смърт на Ходор

ОFFNews 02 юни 2016 в 20:18 9772 0

Снимка HBO

Кадър от сериала, където Бран Старк поема контрол на ума на Ходор, за да се бие с немъртвите.

Джак Бендър, един от режисьорите, работещи по сериала на HBO, "Игра на тронове" и отговорен за заснемането на епизода, където Ходор умира, сподели, че първоначално замислената гибел на любимеца на публиката е била замислена като доста по-кървава, предаде "Индепендънт".

В последната сцена на добряка, Бран и Мийра Тръстиката побягват от пълчищата немъртви и белите бродници. За да им даде време да избягат достатъчно надалеч, Ходор затиска с тялото си вратата на тунела, като зомбитата го разкъсват на парчета.

"Говорих за това с Дейв и Дан (бел. ред. - двамата сценаристи) доста по въпроса. Казах им: "Немъртвите ще разкъсат дрехите на Ходор, докато разбиват вратата, след което ще разкъсат плътта му. Ако могат да минат през дърво, няма да имат проблем и да го направят на парчета", коментира Бендър пред "Обзървър".

"Те ми отговориха нещо, което наистина промени мнението ми. "Твърде кърваво ще е, няма да можем да усетим загубата на Ходор", рекоха те. Тези думи ми послужиха за компас, да може наистина да ни пука за загубата му. Въпреки това все още ми се искаше да направя сцената страшна - със скелетните ръце, които го обгръщат, за да го разкъсат. Но дали това става, не виждаме до края", допълва той.

В крайна сметка режисьорът решава да направи смъртта му по-емоционална, вместо шокираща.

Той добавя, че сценаристите доста използват връщането назад във времето, за да движат сюжета, като тепърва предстои да видим още много от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков