Концерт в чест на Честър Бенингтън и гост изненада от Ел Ей ни очакват на Капана Фест

Шестото издание на фестивала под тепетата започва на 29 септември

ОFFNews 29 август 2017 в 16:30 3429 1

Шестото издание на „Капана Фест“ ще оживи пловдивските улици и през септември. Събитието стартира на 29 септември и в рамките на три дни отново ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.

Станал известен като „карнавал на уличното творчество“, само за няколко години „Капана Фест“ се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина.

Ежегодно фестивалът привлича над 50 000 посетители, а предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти.

Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – базар "Капана", който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и специалната промо зона.

Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които ще изпълнят Капана с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненда, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специален гост от Лос Анжделис.

Ключов акцент в музикалната програмата е концерт в чест на покойния Честър Бенингтън, вокалистът на бандата "Linkin Park". „Капана Фест“ ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта. Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на групата да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на LP. 

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб "Ретро" гр. Пловдив ще отпразнува своята 25-годишнина. Събитието ще представи класически автомобили от 40’, 50’, 60’ и 70’ и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.

Следете актуални новини и детайли за "Капана Фест" и на официалната Фейсбук страницата на събитието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови