Китай на война с децата звезди

ОFFNews 18 април 2016 в 19:07 3630 4

Деца от филма "Татко, къде отиваме?", вдъхновен от популярно телевизионно предаване.

Китай забрани децата на знаменитости да бъдат показвани по известните телевизионни предавания в опит да спре надигащия се бизнес с децата звезди, предаде "Гардиън".

Забраната обхваща дори споменаването им по забавните програми и др. формати.

В последно време китайците полудяха по предавания, в които известни личности и техните облечени в маркови дрешки дечица, които понякога се държат твърде зряло за възрастта си, изпълняват различни предизвикателства заедно.

Нарастващата звездна поп култура обаче притесни властите в Поднебесното царство, които наредиха на медиите и техните десетки шоу формати да прекратят изявите на децата или да ги показват в светлина, която се опитва да ги направи известни.

"Риалити форматите трябва да се опитат да засилят защитата на децата и да вложат повече усилие, за да намалят участието им в тях. Не позволявайте шоутата да се превърнат в места, на които се парадира със слава и богатство", пише в правителственото съобщение.

Китайският медиен регулатор се опитва да наложи своята власт върху програми, които смята, че се са твърде материалистични или окуражават боготворенето на знаменитости, които може да се окажат съперници на налагания от комунистическата партия модел на подражание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews