Историите от Света на диска на Тери Пратчет в нов сериал на BBC

OFFNews 02 март 2018 в 13:37 7565 1

Тери Пратчет

Историите от Света на диска на покойния сър Тери Пратчет оживяват на малкия екран в нов мини сериал, който Би Би Си подготвя, съобщава онлайн изданието Deadline.

Както почитателите на Пратчет знаят, историите от поредицата включват 41 книги с десетки образи и сюжети.

Работното заглавие на шестте епизода на сериала е The Watch (Стражата - б.р.). Заглавието вероятно е препратка към "Стражите! Стражите!" (Guards! Guards!) и разказва за охранителите на град Анкх-Морпорк.

Приказните истории на Пратчет се случват върху магическия плосък Свят на диска, който се крепи на гърба на четири гигантски слона, а те на свой ред са стъпили на още по-гигантска костенурка

Отделните романи в поредицата се случват на различни места в Света на диска и предлагат богат материал за потенциални екранизации.

Наскоро стана ясно, че предстои тв версия на "Добри поличби". И двата проекта ще бъдат копродуцирани от Narrativia, която притежава правата върху произведенията на сър Тери Пратчет и е управлявана от неговата дъщеря Риана Пратчет, продуцента Род Браун и Роб Уилкинс, личният асистент на бизнес мениджър на писателя.

The Watch не е първият проект за заснемане на част от Света на диска. Британският тв канал Sky One вече излъчи няколко филма, заснети по книги на покойния писател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови