1000 души на старта на интерактивния 3D мапинг на One Design Week (галерия)

ОFFNews 22 юни 2015 в 19:56 3006 0

Снимка Марица Колчева

Близо 1000 души се включиха в първия ден на аудио-визуалния проект Cnnctr, който се провежда всяка вечер от 21:30 часа върху бившия Партиен дом.

Международният фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week, който се провежда в Пловдив между 19 и 28-ми юни, събра рекорден брой посетители.

Само за три дни над 5 000 почитатели на съвременния дизайн са посетили 30-те локации на фестивала и мащабната интерактивна 3D инсталация „Cnnctr“ („Конектор“), създадена специално за дизайн седмицата от арт-колектива “Мелформатор”, с финансовата подкрепа на Programista и съдействието на Община Пловдив. 

Близо 1000 души се включиха в първия ден на аудио-визуалния проект Cnnctr, който се провежда всяка вечер от 21:30 часа върху бившия Партиен дом, гр. Пловдив. Те взаимодействаха с интерактивния 3D мапинг чрез специална апликация, достъпна за мобилни устройства с iOS и Android операционна система.

До момента в дигиталната инсталация са се включили над 700 потребители, като средна продължителност на сесията е 5 мин. и 34 сек.

В програмата на международния дизайн фестивал One Design Week предстоят още много разнообразни и интересни събития - професионален форум на 27-ми юни в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, в който ще вземат участие световноизвестни имена от международната дизайн сцена; презентации; практически лекции; дизайн работилници; прожекции; дискусии; детска програма; дизайн базар с над 40 участници от цяла България и много други.

Финалното Аbsolut парти на One Design Week ще се проведе на 26-ти юни в Държавна опера, пл. "Централен" 1. Специално за събитието идва една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена - Nomi Ruiz. Вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica ще свири за първи път у нас. Началото е от 22:30 часа, а входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков