Гошо Гинчев пред Nostrabet: Левски се бори за титлата и се надявам да я спечели

OFFNews 21 септември 2023 в 10:43 1310 0

Гошо Гинчев е от онези централни защитници на Левски, които се помнят, и част от един от силните отбори в историята на клуба. Твърд и безкомпромисен на терена, той играеше със сърце и душа за „сините“, и вдигна три поредни шампионски титли, както и една Купа на България с тях. В Шампионска лига пък вкара гол на Вердер, като в тези епични два мача малко не достигна на Левски да елиминира германския шампион и да влезе в групите на най-комерсиалния турнир, които тогава бяха само две с по четири отбора.

Сега Гинчев гледа Левски като негов фен и Nostrabet.com го потърси, за да изрази мнение защо тимът прекъсна победната си серия и докъде може да стигне в настоящото първенство.

Г-н Гинчев, след три победи поред Левски се издъни срещу новака в Пловдив. Защо се получи така?

Вижте, има и такива мачове, и затова нещата не трябва да се драматизират, още повече, че сме в началото на сезона. Да не забравяме все пак, че Крумовград до този момент имаше четири победи, две от които срещу първия и третия от миналия сезон.

Левски ли изгуби две точки или Крумовград спечели една?

Може би Левски трябва повече да съжалява, че не победи, въпреки че късметът му обърна гръб, тъй като допусна два нелепи гола. Първият дойде след странен рикошет, а при втория топката мина през краката на няколко играчи, и отделно Петрис не се намеси адекватно.

Всъщност това бе слаб мач за Петрис. Той така и не иска да поднови договора си, възможно ли след подобни изяви и Левски вече да не настоява за това?

Ръководството единствено ще прецени дали да продължи преговорите, но не отива на един играч на Левски да подхожда така несериозно в определени ситуации. Не казвам, че е негова вината за изгубените точки, само твърдя, че когато играеш за отбор като Левски, си задължен да си винаги на 100 процента и напълно концентриран във всеки един момент.

Кое попречи на Левски да спечели?

Трябваше да се положат повече усилия в атака след почивката и да се опитат да вкарат трети гол, с който да поставят точка на спора, тъй като при 2:1 мачът оставаше отворен и видяхте какво последва.

Как ще се отрази това равенство на „сините“?

Хубавото е, че стана в началото на сезона, за да си направят изводи и извлекат поуки, и да не повтарят допуснатите грешки при подобен развой в други срещи.

Харесва ли Ви Левски от началото на сезон?

Да. Виждам един стабилен тим, с уверени играчи, който се стреми да практикува атакуващ футбол и да печели.

Кой е най-силно играещият футболист на отбора?

За мен това безспорно е Уелтон, който има огромно влияние върху отбора с футболните и лидерските си качества. Той е силен е един на един, може да събира двама съперници на едно място и да отваря пространства за другите. Освен всичко друго, изработва с еднаква лекота голове и вкарва такива, като всичките му попадение са наслада за окото.

Какво мислите за Николай Костов?

Той си върши тихомълком работата и показва, че Наско Сираков е направил верен избор с него. Очевидно е, че играта му е ясна, след като избира успешни стратегии, прави успешни ротации в състава и води умело мачовете. На този етап Костов води Левски в правилната посока.

Реален претендент за титлата ли е Левски и ако е така, кое Ви кара да смятате така?

Абсолютно е реален претендент. Отборът има изграден стил на игра и сработен състав, след като трета година повечето футболисти играят заедно, а и постепенно надгражда. Аз не само се надявам Левски да остане докрай в битката за титлата, но и да я спечели след толкова години чакане.

Кои ще бъдат неговите конкуренти?

Мисля, че в шестицата ще влязат още Лудогорец, ЦСКА, Черно море, Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948. Като цяло този шампионат ще е най-оспорваният от много време насам и не смятам, че някой от тези отбори, включително и Левски, ще може да се откъсне с разлика на върха. Според мен всеки ще губи точки и шампионът, и медалистите ще бъдат определени чак в плейофите, което означава, че интригата ще се поддържа до последно.

Г-н Гинчев, няма как да не Ви попитам, имате ли информация какво е състоянието на бившия Ви съотборник Петър Хубчев, който се бори с коварна болест?

Може и прозвучи нескромно, но аз съм един от най-информираните за това, което се случва с него, тъй като преди всичко той е мой приятел. Петьо се лекува в Германия, където и живее, и редовно се чуваме по телефона. Не мисля обаче, че е необходимо да разкривам детайли от терапията, само ще кажа, че се прави всичко, което е необходимо.

Как се чувства Хубчев?

Той има силен характер и съм убеден, че ще се справи и с тази най-важна битка. Иначе малко е отслабнал, но това е последица от химиотерапиите и лъчетерапиите, през които премина.

Какво най-често му казвате?

Нека си остане между нас. Петьо сега има нужда от спокойствие, вяра и търпение, както и Господ да го закриля.

Кой освен Вас, общува редовно с него?

Ако изключим близките, които са неотлъчно до Петьо, му се обаждат много бивши футболисти, не само такива, с които е играл заедно, приятели, фенове. Дори не зная как съумява да отговори на всеки един от тях, тъй като сега има нужда от почивка. Аз обаче очаквах тази съпричастност, тъй като футболът е до време, а човешките качества на Петьо го превърнаха в уважавана обществена личност и го обградиха с много и верни приятели.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки