Betano предлага интересен залог за дербито Ливърпул – Арсенал

OFFNews 17 ноември 2021 в 12:34 11356 0

Снимка Getty Images

Само преди няколко седмици , този мач щеше да бъде лесно прогнозиран като лека победа за Ливърпул. Възходът на Арсенал обаче даде сериозна надежда на феновете да мислят за нещо повече на от достойно представяне на „Анфийлд“. Там, „артилеристите“ не са печелили точка вече 5 години. Дали ще го направят тази събота? Началния час на мача е 19:30 българско време, Betano България ви дава възможност да се възползвате от най-високите коефициенти за дербито.

Двата тима влизат в мача от съседни позиции в класирането. Ливърпул е на 4-то място, а само две точки по-назад се намира Арсенал. Важно е да се отбележи, че „артилеристите“ стартираха сезона с три поредни загуби, което ги прати на последното място. Тимът обаче показа характер и много сериозно израстване, което бързо го върна в борбата за челните места, а защо не и за топ 4.

Един срещу друг

Последната победа на Арсенал в Ливърпул за първенство е през 2012-та година. От тога насам, мърсисайдци да допуснали две атрактивни равенства (2:2 и 3:3) и шест победи. Успехите винаги идват с два или повече гола разлика. Е.. Ливърпул не е губил на свой терен в последните си 13 мача и не е никак чудно, че Betano дава доста висок коефициент за победа на Артета и компания. Трябва обаче да кажем, че „топчиите“ отстраниха Ливърпул на техен терен от турнира Карабао Къп преди точно една година. Всъщност, лондончани са спечелили три от последните 5 мача между двата тима, въпреки че две от срещите не бяха от Висшата лига. Друга интересна тенденция, която лесно се набива на очи, е фактът, че Арсенал е вкарал поне един гол във всяка от последните си 5 визити на „Анфийлд“.

Случайност ли е загубата от Уест Хем

Миналата седмица, Ливърпул допусна своята първа загуба за сезона. Кампанията вървеше перфектно за Юрген Клоп и компания. Те вече спечелиха групата си в Шампионската лига, побеждавайки Милан, Порто и цели два пъти Атлетико Мадрид. Във Висшата лига, червените изостават леко от Челси и Манчестър Сити. Мо Салах е в нечовешка форма, а Боби Фирмино също започна да напипва своя стил. Бразилецът обаче ще бъде аут за мача, като се очаква да пропусне и поне още две седмици от сезона на мърсисайдци. Садио Мане се отличи с два много сериозни пропуска срещу Уест Хем, но статистическите данни показват, че той реализира доста повече попадения, отколкото му отрежда показателя „очаквани голове“. Дейвид Мойс надигра червените с физическа мощ, особено при изпълнението на статични положения. Арсенал далеч не разполага с толкова снажни футболисти и това е причината, Betano да вижда Ливърпул като твърд фаворит в предстоящото дерби.

Ливърпул допусна 7 гола в последните си 6 домакински мача. В три от тези случаи, съперникът вкара два гола, а това число бе достатъчно за Брайтън и Манчестър Сити за да си тръгнат с една точка от митичния „Анфийлд“. Могат ли „топчиите“ да се надяват на същото? Трудно ни е да го повярваме, тъй като Обамеянг и компания не успяха да се разпишат в 4 от последните 7 гостувания на своя тим.

Възходът на Арсенал

10 мача достигна серията на „топчиите“ след унизителната загуба с 5:0 от Манчестър Сити. Младите момчетата на Артета показаха, че имат нужните качества, но трябва да признаем, че успехите им дойдоха срещу малко по-скромни съперници. И все пак, от доста години, точно тези мачове са големия „препъникамък“ пред отбора и е от изключителна важност, че момчетата на Артета най-после разполагат с нужния характер да пречупват по-малките съперници. Тимът е в серия от 4 победи, а Аарън Рамсдейл не е допускал гол в последните си три мача.

На какво да заложим?

Betano предлага стотици различни пазари за залог, но ние ще ви предложим само две. Естествено, може да ги комбинирате с цел по-добър коефициент. Първото ни предложение е за залог на знак – 1-ца. Ливърпул си остава по-класния тим, а, с връщането на феновете по трибуните, „Анфийлд“ отново се превръща в непревземаема крепост. И все пак, добрата форма на лондончани ще им помогне да стигнат до поне един гол в мача. Крайна прогноза Ливърпул да спечели и Арсенал да отбележи над 0.5 гола в мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!