Wall Street Journal: Кремъл е дал инструкции на БСП как се печелят избори

OFFNews 23 март 2017 в 22:55 15954 29

Публикацията на Wall Street Journal.

БСП е получила от Кремъл тайна стратегия как да победи на президентските избори през 2016 г., твърдят 5 настоящи и бивши български държавници пред Wall Street Journal.

Сред тактиките, препоръчани от Москва на българските социалисти, са разпространяване на фалшиви новини и манипулирани социологически проучвания.

Документът от 30 страници е създаден от мозъчен тръст, свързан с Кремъл и е доставен на БСП от бивш руски шпионин, чието име е в списъка със санкции, наложени от САЩ на Русия.

Аз съм силно притеснен. Руските действия в Източна Европа вече преминаха на ново ниво, казва пред Wall Street Journal бившият президент Росен Плевнелиев.

Изданието отбелязва, че нито от българското Президентство, нито от БСП, нито от външното министерство на Русия са отговорили на многократните покани на журналистите за коментар по темата с тайния документ. 

Нищо обаче не ни дава основание да смятаме, че Румен Радев е бил запознат с документа, пише Wall Street Journal.

Източници на изданието твърдят, че ДАНС разполага с копие от доставения от Москва таен документ.

В документа има препоръки към БСП да акцентира и върху темите, които са важни за политиката на Кремъл: призиви за отмяна на санкциите срещу Русия, критики към НАТО и възхваляване на решението на Великобритания да напусне ЕС.

Бившият руски шпионин Леонид Решетников казва пред Wall Street Journal, че се е срещал с лидера на БСП Корнелия Нинова, но отрича да е давал на българските социалисти какъвто и да било документ.

Това е измислица, категоричен е Решетников.

Росен Плевнелиев определя Решетников като "дясната ръка на г-н Путин на Балканите", отбелязва Wall Street Journal.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

28

Новак

24.03 2017 в 15:56

Денис, и аз това казвам - можеше ако беше мъж, а не п.....!

42249

25

Denis Rizanov

24.03 2017 в 10:27

Та и Р.Плевнелиев трябва по-малко да се обажда, че сега почна да се вижда колко неадекватен президент е бил. Той можеше да предотврати (или поне намали) тази активност на Турция.


Как е "можел" бе Новак? Ти забрави ли че роско пръдлето се затвори на един ифтар пред голям мюсулмански празник в джамията в Пловдив заедно с турската делегация, 3 турски новинарски екипа и НЕ ДОПУСНАХА ДОРИ БНТ!!?
Този гнусен долен комунистически боклук трябва да го съдят за държавна измяна!
НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, ОТКАЗАХА ДОСТЪП НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ! ПРИ ВСЕ, ЧЕ ВЪТРЕ ИМАШЕ 3 ТУРСКИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ЕКИПА! Не е да кажеш, че не било удобно да се снима...
роско пръдлето трябва да напусне този свят в мъки и пак няма да изкупи злодеянията си към българския народ.

9009

24

Mi

24.03 2017 в 10:26

Ако заглавието истина, много тъп този Кремъл.

20696

20

Новак

24.03 2017 в 09:14

Това за Нинова и говоренето е много вярно - колкото повече говориш, толкова вероятността да изръсиш някоя глупост е по-голяма. А идва един момент когато почваш да говориш само глупости - пример Боцко Ткиквата. Та и Р.Плевнелиев трябва по-малко да се обажда, че сега почна да се вижда колко неадекватен президент е бил. Той можеше да предотврати (или поне намали) тази активност на Турция. Но той като някакво зомби повтаря едно и също. Но така е научен - да следва само една линия.