ТВ дуелът Нинова - Борисов ще е в сряда вечерта

OFFNews 27 февруари 2017 в 19:30 6503 6

Снимка БГНЕС

Дебатът между лидерите на ГЕРБ и БСП ще е в сряда от 19:30 до 20:50 ч. в зала 6 на НДК.

Това става ясно от прессъобщение на ГЕРБ, в което се съобщава за днешна среща между екипите на партиите и трите национални телевизии.

БНТ, bTV и Нова ТВ ще излъчат на живо словесния двубой между Нинова и Борисов.

Тъй като е на неутрална територия, дебатът може да бъде излъчван и от всяка друга медия, която пожелае.

БСП и ГЕРБ обаче досега не са се разбрали за формата на ТВ дуела.

От "Позитано" 20 предлагат дебатите да бъдат в два отделни формата: "1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов 2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите. За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност."

Пресцентърът на ГЕРБ обаче излезе със съобщение, в което се твърди, че "форматът беше уточнен - в първата част лидери и екипи, втори модул - лидер срещу лидер. Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата. Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна - да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите".

Същевременно БНТ, bTV и Нова ТВ излязоха с общо прессъобщение, в което се казва:

След състоялите се днес работни срещи между директорите на "Новини и актуални предавания" на NOVA, БНТ и bTV и последвалата съвместна среща на трите телевизии с предизборните щабове на ГЕРБ и БСП, все още не е постигнат резултат по формата на дебата между политическите сили и техните лидери. Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие за формата на този дебат, на база на предложения от трите телевизии регламент.

Ролята на телевизиите като медии е да осигурят безпристрастна трибуна за тази важна обществена дискусия, гарантирайки принципа на обективност и равнопоставеност. Очаква се общото решение на двата щаба до утре - 28 февруари, 12:00 часа на обяд, с оглед на кратките срокове, които трите национални медии имат за подготовка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

6

sevsev

28.02 2017 в 07:55

Поредна стъпка от заблудата, че избора ни е между тези две възможнисти, за да не се усмилим случайно да се оглеждаме за реална алтернатива.

10910

5

1Sion1

27.02 2017 в 23:00

Боцко ще бъде публично унизен.Цялата несъстоятелност на това недоразумение ще лъсне в пълен блясък.