Цветанов: Вече имам само един апартамент

OFFNews 17 март 2021 в 11:36 4818 0

"Аз съм се освободил от всички мои останали собствености и в момента със съпругата ми и децата ми имаме само едно жилище в което живея".  Това каза Цветан Цветанов в дебат по бТВ на въпрос дали е било грешка купуването на апартамента в софийския квартал "Изток" след което той напусна партийните си постове в ГЕРБ и после и партията. Яне Янев (РЗС) твърдеше, че през 2007 и 2008 година семейството на господин Цветанов е придобило 6 недвижими имота в София на обща стойност 462 000 лева.

„Ако не беше „Апартаментгейт“, отново щях да напусна ГЕРБ. Връзката между ГЕРБ и ДПС е видна. Хората във Велико Търново дори казват, че първите трима в листата са от ДПС. Между мен и  Борисов е имало постоянно различия. Например, случаят „Скрипал“ и това, което България направи да не обяви позицията си и да не предприеме действията си“, каза Цветанов.

В дебата участваха още Румен Петков и Волен Сидеров.

„Всеки е допускал грешки, но политиката е възможност да се развиваш“, заяви Цветанов„ Може би съм правил изказвания, които не е удачно да бъдат правени от министър“, разкри една от своите грешки лидерът на „Републиканци за България“ и допълни, че става въпрос за неща, които е казал за специализираните операции на МВР.

„Посланието ми е да преодолеем страха и да гласуваме. Ние сме за държава с правила, а това може да стане с висока избирателна активност“ ,заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Според него новото затваряне заради коронавируса ще повлияе на изборната активност, а администрацията не е готова да проведе избори в такава обстановка и особено за карантинираните гласуването може да се окаже проблем.

„Бюджетът за изборната кампания на „Републиканци за България“ е много под максимума предвиден от българското законодателство Към настоящият момент е около 800-900 000 лева. Това са пари, които са необходими, за да достигнеш до хората. Ние сме ограничени откъм участие в дебати“, заяви Цветанов. Дарението от бизнесмена Павел Вълнев за партията възлиза на 1 милион долара, а що се отнася до отношенията им, Цветанов поясни, че работи за като „съветник и консултант на г-н Вълнев по регионалните въпроси“.

Сред приоритетите на „Републиканци за България“ са намаляване на мандата на главния прокурор и съдебна реформа, подкрепа за малкия и средния бизнес, а общините ще получат делегирани бюджети. Цветанов заяви, че партията му няма да се коалира с БСП, ГЕРБ и ДПС.

АБВ иска България да е фактор в енергетика

„Искаме простички неща. Искаме нормален живот в работеща държава. Искаме държавен инвестиционен фонд. Искаме България да е фактор в енергетиката. Превърнахме се в заобиколим и зависим фактор. Енергетиката на България се съсипва". Така определи приоритетите на АБВ лидерът на партията Румен Петков.
В момента България внася руски газ от Турция вместо директно от Русия, а "ситуацията с ваксините у нас е като със самолетите - платили сме ги, но не ги получаваме".

Волен Сидеров иска прекратяване на концесиите

Сред приоритетите на „Атака“ са промяна на закона за референдумите и прекратяване на концесиите за златодобив на чуждестранните компании. Само 50 000 подписа ще са нужни за свикване на референдум, а гражданите ще могат да организират и допитвания по теми, които сега за табу за референдумите като данъците и международните договори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша