Смениха секретар на СИК във Велинград заради отказ да подпише протокол

Диана Варникова 02 април 2023 в 14:45 1772 0

Община Велинград

Снимка Архив

Община Велинград

Секретар на секционна избирателна комисия във Велинград е бил заменен с друг, след като влязъл в словесни нападки с останалите членове на комисията и отказал да подпише протокола за маркиране на печата още в началото на изборния ден днес в 7.00 ч.

Жалбата е била подадена в Районната избирателна комисия в Пазарджик в 8,10 ч., представител на РИК разговарял по телефона с председателя на СИК и той потвърдил, че има такъв проблем. Със свое решение РИК-Пазарджик е назначила за секретар друг член на комисията и отстранила Митра Чопева.

По данни от РИК към 11.00 ч. 8.49% е избирателната активност в областта. Към момента няма съществени нарушения в протичането на изборния ден. Има няколко сигнала, които след проверка са се оказали неоснователни и РИК ги е оставила без уважение.

Четири машини в Септември са извън строя, а също така и в село Семчиново. Там се гласува само с хартиена бюлетина. Най-висока е активността в община Лесичово. В Сърница и Септември активността е над 12%, а трети по активност са жителите на Батак. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!