Реформатори поискаха опцията "Не подкрепям никого" в общия сбор с гласовете

Николаос Цитиридис 13 октомври 2016 в 19:25 5415 9

Снимка БГНЕС

Депутатите от Гражданския съвет на РБ Гроздан Караджов, Петър Славов и Иван Иванов внесоха в деловодството на Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който да бъде отстранено противоречието с Конституцията и така гласовете "Не подкрепям никого" да бъдат броени заедно с останалите действителни гласове.

С хаоса в парламента и неочакваната ваканция, която депутатите си гласуваха в сряда, не е ясно дали и кога ще бъде разгледан и гласуван законопроектът.

"Надявам се до изборите да изчистим това недоразумение от Изборния кодекс", коментира пред OFFNews Петър Славов, един от вносителите.

В мотивите си до председателя на парламента депутатите пишат, че промените в ИК, направени през май, са били приети в условия на "парламентарна суматоха".

Реформаторите искат в текста на методиката за определяне на резултатите от гласуването за президент да отпаднат думите, които повеляват, че гласовете "Не подкрепям никого" няма да влизат в общите сметки, а само ще определят активността на вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

13.10 2016 в 19:51

Еми да, тя цялата им работа е "парламентарна суматоха",
затва ни на това дередже и законите, че и прилагането им...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки