Първанов: БСП ще загуби евровота заради неадекватно отношение към Русия

OFFNews 03 април 2014 в 17:13 3466 9

Георги Първанов

Една от причините БСП да загуби предстоящия евровот ще бъде непоследователното и неадекватно отношение към руската тема, обяви неформалният лидер на АБВ Георги Първанов при посещение в Добрич.

„Аз съм силно изненaдан от мощната антируска кампания, която върви и в прaвителството – в два поредни дни ключови министри – на отбраната , който заяви, че Русия ни подслушва, на външните работи - който се обяви за прекратяване на военното сътрудничество между Бългaрия и Русия.

Това би се отразило много сериозно на авиацията – така изведнъж да прекратим сътрудничеството. Изобщо, създава се впечатлението, че наши министри, заедно с президента, се нареждат в редовете на най-големите ястреби на Запада по отношение на Русия в момента“, коментира Първанов.

Според него управляващите трябва много ясно и категорично да обосноват защо сме против санкциите – не защото те са неефективни, както плахо казват някои от нашите политици, а защото те са несправедливи – и по отношение на руския народ, и спрямо нас българите – българския бизнес, българските граждани.

"Всички знаят, че ние ще сме една от най-пострадалите нации“, обяви още Първанов. 

Вторият в листата на АБВ за евровота - ген. Михо Михов, обясни, че провеждането на допълнителни учения в басейна на Черно море не може да заплашва регионалния или континенталния мир.

„Аз лично считам, че България трябва да гради геополитиката си на базата на равнопоставеността на държавите и правото им да ползват този басейн. Ако това се възприема като евентуален натиск към Русия, просто той няма да е ефективен“, коментира ген. Михов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика