Опашки пред секциите и изборен туризъм в Горна Малина

Николаос Цитиридис 25 октомври 2015 в 17:43 5054 1

Снимка Сергей Антотнов

Опашки се извиха пред избирателните секции в община Горна Малина

Огромни опашки се извиха пред избирателните секции в община Горна Малина. В селата Априлово и Белопопци хората чакат над час, за да пуснат своята бюлетина, видя репортер на OFFNews. 

Изборният туризъм също е бил фактор за големите опашки. Още в първите часове на изборния ден жителите на селата ни разказаха, че десетки пълни автомобили, предимно с мъже, са идвали пред секциите, гласували и си тръгвали. 

За жителите на селото, тези хора са непознати и вероятно са част от т. нар. "изборен туризъм" - смяна на адресните регистрации преди вота, за се наклонят везните в полза на определени кандидати изкуствено. 

Членове на избирателни комисии споделиха, че друга причина за опашките са многото бюлетини, върху които трябва да упражнят своя глас избирателите. Всяко разяснения коя бюлетина за какво е отнема време, казаха пред наш екип членове на ИК. 

Избирателната активност там към 13 часа е била близо 33%.

В началото на октомври прокуратурата се задейства срещу купувачи на гласове в района на Елин Пелин.

Има събрани доказателства срещу Стефан Методиев (по пряко Стефан Пастора) и Златко Георгиев (с прякор Циганина) за престъпление против политическите права на гражданите.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че от края на месец септември 2015г. до 02.10.2015г., когато са арестувани са организирали предлагането на облаги на лица - по 70 лева на човек, за да упражнят правото си на глас в полза на определен кандидат.

Целта е била жителите на с. Белопопци да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат за кмет на община Горна Малина по време на провеждането на местните избори на 25 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша