Маркет линкс: Кметската битка в Бургас ще е за второто място

OFFNews 05 октомври 2023 в 10:42 1745 1

Бургас

Снимка Община Бургас

Партийните пристрастия в Бургас не играят голяма роля. Водещ е мажоритарният елемент. Битката ще е за второто място, заяви Добромир Живков от Маркет линкс по бТВ. 

Настоящият кмет на Бургас и кандидат за нов мандат Димитър Николов от ГЕРБ има подкрепата на 64% от съгражданите си, които ще гласуват на вота на 29 октомври. 

Това показват данните на експресно регионално проучване на Маркет линкс, проведено сред 403 имащи право на глас в община Бургас, по поръчка на bTV в периода 30 септември - 4 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. 

На второ място е Константин Бачийски от Средна европейска класа, подкрепен от "Продължаваме промяната", със 7% от гласуващите. Следва Тодор Ангелов от „Възраждане“ с 6%, Станимир Баев от БСП с 3% и независимият кандидат за кмет Димитър Найденов, подкрепен от ДБ - също 3 на сто.

Тодор Иванов от ИТН е с 2% подкрепа. 

30-32% са хората, които със сигурност са решили да гласуват, около 35 на сто по-скоро имат готовност да пуснат своя глас. 

---------------------

Експресното регионално проучване на Маркет линкс е проведено сред 403 имащи право на глас в община Бургас по поръчка на bTV в периода 30 септември - 4 октомври чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

1

user4eto

05.10 2023 в 12:22

Тоя краде повече и от Йоан Костадинов.
Всичките нововъведения и ремонти в града по времето на николов са само привидно добре изглеждащи. Поживее ли човек в Бургас и види ли колко некачествено и неправилно са изпълнени, косата му може да се изправи.
Централната част и особено Възраждане и Братя Миладинови приличат на гето.
Как може да има такава подкрепа, ума не ми го побира.
Прост е българина, много прост.
 
X

Да помогнем на украинските деца!