Изборите в Габрово: Досегашният кмет се бори за четвърти мандат

Кристина Минчева 28 септември 2023 в 19:35 1080 0

Габрово

Снимка OFFNews/ Ружа Райчева

Габрово, градът на хумора

7 кандидати влизат в кметската надпревара в Габрово. Част от тях са досегашният кмет на града, създателят на Обществен дарителски фонд- Габрово, народен представител и бизнесмен. 

ГЕРБ отново издигат Таня Венкова Христова

Таня Христова е кмет на Габрово вече три последователни мандата. Работи като учител по английски език във Велико Търново. След това е консултант на свободна практика в сферата на подготовка и управление на проекти с външно финансиране. От 2008 до 2010 г. заема поста заместник-кмет „Устойчиво развитие“ в община Габрово. От 2010 до 2011 г. е началник на политическия кабинет на Министъра по управление на средства от Европейския съюз.

Ралица Генкова Манолова е кандидат за кмет от ПП-ДБ

Манолова е част от създателите на Обществен дарителски фонд - Габрово през 2002 г., работи повече от 15 години в Областна администрация - Габрово, след което започва активно работа като обучител на свободна практика и развива училище за родители в Габрово.

Кандидатурата на Даниел Петров Петров е издигната от "Възраждане"

Даниел Петров е народен представител в 49-то Народно Събрание от 7 МИР- Габрово.

Мелекбер Шевки Велева - ДПС

Завършва своето висше образование в Техническия университет-Габрово, специалност „Индустриален мениджмънт“ и магистърска степен „Иновационен и инвестиционен мениджмънт". Има приблизително 20 години професионален опит в сферата на индустрията.

Николай Иванов Косев - БСП за България

Средно образование е завършил в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“, а след това - "Философия" във Великотърновския университет и Международни икономически отношения в УНСС. От 20 години развива собствен бизнес в сферата на услугите, като подава ръка на хора от различни уязвими групи.

Мариян Георгиев Костадинов - "Заедно за силна община"

Той е инженер по образование, с дългогодишен опит в областта на строителство на инфраструктурни обекти. Политическият му опит е в ГЕРБ - като областен управител на Габрово в периода 2009 – 2013 г. 

Пепа Миткова Сомлева - "Граждани за общината"

Завършила е средното си образование в СОУ „Васил Левски“ - Севлиево. През 1993 г. завършва висше образование в ТУ-Габрово, специалност „Техника и технологии на текстила и облеклото“. Има магистърска степен от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Политология дипломация и национална сигурност“. Пепа Сомлева е действащ общински съветник в Общинския съвет в Габрово.

Николай Георгиев Григоров - ЛЕВИЦАТА

По професия е историк, владее английски и руски. Бил е народен представител от БСП, областен управител на Габрово, в момента е действащ общински съветник в Габрово.

Кандидатите в Габрово са:

Таня Венкова Христова - ПП ГЕРБ

Ралица Генкова Манолова - ПП-ДБ

Даниел Петров Петров - "Възраждане"

Мелекбер Шевки Велева - ДПС

Николай Иванов Косев - БСП за България

Мариян Георгиев Костадинов - "Заедно за силна община"

Пепа Миткова Сомлева - "Граждани за общината"

Николай Георгиев Григоров - ЛЕВИЦАТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!