Избиратели разхождани из различни кабинки, за да гласуват за президент и референдум

Николаос Цитиридис 06 ноември 2016 в 13:57 3372 0

76 жалби са били подадени в Централната избирателна комисия от началото на изборния ден до момента. Повечето от тях са свързани с технически проблеми в секционните избирателни комисии, съобщиха на брифинг от ЦИК.

Има случаи, при които са били поставени две кабинки за гласуване - за президент и за референдума - и хората са били принудени да влизат и излизат в различни кабинки, за да участват и в двете гласувания. Заради тези случаи ЦИК припомниха, че гласуването с двете бюлетини може да се извърши с едно влизане в тъмната стаичка.

Има и сигнали, че от комисиите са забравили да откъснат серийния номер на бюлетината преди пускането й в урната. Това няма да повлияе на вота на избирателя, увериха от Централната избирателна комисия.

Във Варна пък е имало затруднения с машинното гласуване заради технически проблем, който вече е отстранен.

Няма жалби за нередности при провеждането на изборите за районен кмет в столичния ж.к. "Младост". Няма и сигнали за купуване на гласове.

За всякакви сигнали, свързани с изборите и нарушения покрай тях, може да ни пишете на [email protected] или във Фейсбук страницата ни, където може и да видите първи резултатите от "Музикалната ни класация" .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки