Иван Таков: Сега разбрахме защо ни говореха за предизвестен вот в София, с активност ще разглобим Сглобката

Подкопаването на доверието в изборния процес е най-голямото престъпление в една демократична държава, заяви лидерът на столичните социалисти, представляващ Местна коалиция "БСП за България" и кандидат за общински съветник

OFFNews 27 октомври 2023 в 18:01 1216 1

Иван Таков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Иван Таков

Сега разбрахме защо ни говореха за предизвестен вот в София, но с активност ще разглобим Сглобката в неделя. Това заяви Иван Таков, лидер на столичните социалисти, представляващ Местна коалиция "БСП за България" и кандидат за общински съветник.

Той коментира изнесената в доклад на ДАНС по-рано днес информация, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е записал хеш кодовете на машините за гласуване.

"Подкопаването на доверието в изборния процес е най-голямото престъпление в една демократична държава. Очакваме бърза и категорична реакция на институциите. Те трябва да проверят и да гарантират честността на вота в неделя. Вярваме, че службите ще свършат професионално работата си", заяви Иван Таков. 

Председателят на БСП – София добави, че този въпрос има и чисто политическа страна.

"Тук вече става въпрос за отношението на управляващите в държавата към изборния процес изобщо, както и към резултатите от него. От пролетта слушаме, че вотът в София е предизвестен, че следващият кмет е ясен... Сега трябва да получим отговор дали интервенцията на заместник-министър Стойнов е свързана с тази предизвестеност на вота. Но, каквото и да е, ние можем да им объркаме сметките в неделя като масово излезем и гласуваме. И нека да е с хартиени бюлетини", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

27.10 2023 в 19:45

Иван Таков, унуче на Пеко Таков, член на Политбюро на ЦК на БКП и министър на вътрешната търговия по времето на комунизЪма.
Давай Ванка, ура, да живей, да построим Светлото Бъдеще (ツ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!