Д-р Асен Ангелов: Никой не го е грижа за софиянци!

OFFNews 17 октомври 2023 в 15:04 1430 0

Ангелов

Снимка Стоп кадър

Д-р Асен Ангелов

Пусната е партийна заповед за гласуване. Бюджетът на София може да е 5 милиарда. Нас ни уволняват ако не си вършим работата като хората. Защо тогава общинарите и кметът ги оставяме да се вихрят. Няма нужда да се увеличават данъците на софиянци. Не виждам причина да се увеличават данъците. Има нужда да се извадят приходите на общината на светло.

Това бе акцентът в участието на кандидата за кмет на София д-р Асен Ангелов, който бе гост в студиото на "Денят On Air" с Ганиела Ангелова

На въпрос с какво съзнание влиза в битката кандидатът за кмет на София Асен Ангелов отговори:

"С ясно съзнание, но ядосан. Предрешена е битката само на твърдите електорати на партиите, които вече са мобилизирали своите верни войници. Пуснали са им заповед. Истината е, че мнозинството в София се колебае или решава да не гласува. Това е така, защото не се чувстват представени. Никой не им чува мнението. Изненадата се крие в нас, непредставените софиянци. Ако гневните, ядосаните софиянци отидат на изборите, то тогава партиите и политиците, коалициите и техните лица ще се изненадат. Аз например се ядосах и се кандидатирах за кмет. А само до вчера ходех с моята съпруга и с детската количка по тротоара. Предпочетох да се кандидатирам, вместо да не гласувам. Не вярвам, и моите съграждани софиянци не вярват, че политиците могат да променят нещо в нашия хубав град".

В допълнение той подчерта: "Осъзнавам, че не мога сам. Добре съм подготвен, но това не е достатъчно, зад гърба си имам листа от професионалисти. Нашите приоритети са всекидневните проблеми, с които се сблъскваме. Много трудно може да се направи дългосрочна стратегия, когато човек пада по тротоара и вижда с просто око, че няма никакви политики в социалната сфера, в транспорта, политики, свързани с въздуха. Казват ни, че бюджетът е рекорден. Той би могъл да бъде два пъти по-голям, не 2,5 милиарда, възможно е да бъде и 4 и дори 5 милиарда. Бюджетът се реализира в абсолютна тайна. Никой не може да ви каже нищо за парите на София, дори и аз самият, въпреки че съм експерт в областта. Истината е, че няма къде да намерите информация. Отчетите са неясни или липсват".

На въпрос на водещата дали е пробвал да потърсите тази информация, защото се твърди, че е публична, Ангелов отговори: "Така е, но когато се запознае по-добре човек с тази информация вижда, че всички дружества, които притежава общината, са на загуба. Това нормално ли е? Ако вас или мен ни назначат да управляваме една фирма и не покажем резултати, много бързо ще ни уволнят. Е, тогава защо ние не уволняваме общинарите и кмета?".

Разговорът продължи по темата "Общински дружества" и отговорът на д-р Асен Ангелов, който има административен опит, бе: "Софиянци казват, че бюджетът се управлява от корупцията. Аз нямам доказателства, че има корупция, но всички имаме това усещане. Където и да погледнем около нас, има доказателства за некадърност и некомпетентност. След като имаме усещането за корупция, много е възможно това да е така, но мен това не ме интересува, а ме интересуват реалните резултати! А те се виждат навсякъде около нас. Градът те ядосва от рано сутринта, той не трябва да ти пречи да живееш нормално и да работиш. Възможно е това да е корупция. Ужасявам се, когато виждам, че в момента сред останалите кандидати за този много важен пост – кмет на София, няма нито един подготвен да управлява финанси, град и администрация, колкото съм подготвен аз. Чудя се това ли е кадровият потенциал на партиите и на техните коалиции?".

На въпрос защо едни и същи фирми получават обществените поръчки д-р Ангелов даде яснота в качеството си на доктор по икономика: "Не съм си губил времето да проследявам дали са едни и същи фирмите, защото резултатите са видими. По-важното е това, което прави впечатление на всички софиянци, които са непредставени, и затова не гласуват, че фирмите не се стараят да свършат работата си добре, а да я направят безкрайна, за да може винаги да има работа, която е лесна и скъпа, и отново, и отново да печелят поръчки за същите дейности".

Един от въпросите, за които се "шушука" според водещата, бе увеличението на данъците за софиянци. Д-р Асен Ангелов бе категоричен: "Аз смятам, че не е необходимо. В София има достатъчно средства за политики, просто ги крият от нас и когато говорим за данъци, по никакъв начин не може това да го каже един кандидат-кмет. Това трябва да бъде казано след сериозен експертен анализ на базата на информация от общината, каквато обикновен човек не може да намери лесно. Моята позиция е категорична: Не виждам причина да се увеличават данъците и има нужда да се извадят приходите на общината на светло".

Голямата тема на предизборната кампания – корупцията - д-р Асен Ангелов коментира с думите: "За корупция нямам доказателства, но всички ние имаме такова усещане, тя се промъква през всичките общински дружества, които не са на печалба. Има кандидати за кмет на София, които в момента управляват и работят в фирми. Зад тях седят точно политическите партии, които управляват София от години. Има ли такава частна компания, която да иска дружествата й да не са на печалба? Няма такава. Ще уволнят веднага мениджъра, който го е докарал до такова състояние".

По най-болезнената тема за Топлофикация София кандидатът за кмет на столицата сподели: "Топлофикация София е с огромни задължения и тя може да фалира София. Защо се допуска това да се случва толкова много години? Какво е управлението? Защо се допуска ли? Защото не са компетентни и защото никого не го е грижа за софиянци! Решение има, не е сложно!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки