Алиосман Имамов: Защо Пеевски да няма право да бъде евродепутат?

OFFNews 08 април 2014 в 16:54 11747 22

Делян Пеевски

Зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов, заяви че не вижда пречка Делян Пеевски да участва в надпреварата за Европейски парламент.

„Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата“, каза Имамов, след като подаде документите на партията си в ЦИК за участие в евроизборите на 25 май.

Зам.-председателят на ДПС уточни също, че Делян Пеевски вече е номиниран за евродепутат. Той обаче каза, че не може да коментира персонални кандидатури, защото това може да се отнася за всеки номиниран, които са десетки.

„В момента се обработва дългата листа от номинации на различните областни организации. Какво ще следва оттук нататък ще реши Националният предизборен щаб на партията“, обясни той.

На въпрос дали номинацията на Пеевски ще предизвика недоволство и дали би била политическа провокация Алиосман Имамов отговори: "Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат според вас? Подобни оценки могат да се правят за всеки един номиниран от областните структури на движението."

По-рано днес стана ясно, че Пеевски е номиниран за евроизборите от структурата на ДПС в Смолян. Миналата седмица пък го предложи ДПС- Кърджали, която е най-голямата организация партията в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков