Два пожара пламнаха край Ястребово

06 септември 2012 в 17:06 1329 0

Комисар Гатев ще разкаже за слушателите на ОFFRoad Radio подробности около регистъра на доброволците. Снимка: БГНЕС
Комисар Гатев ще разкаже за слушателите на ОFFRoad Radio подробности около регистъра на доброволците. Снимка: БГНЕС

Нов пожар избухна в село Ястребово от западната страна на международния път Русе-Свиленград. В рамките на час избухнаха два пожара в общината, съобщи bTV.

Първият е навлязъл в част от дворовете на къщите в покрайнините на Ястребово. На място е пристигнал противопожарен автомобил, както и десетки доброволци, които с кофи, бутилки с вода и маркучи са започнали опити да предпазят къщите си. Според огнеборците за постройките засега няма опасност.

Заради пожара токът в част от селото бе спрян. С аварията се захвана екип на електроразпределителното дружество.

Допълнително затруднение за гасенето на огъня създава и силният вятър. Подпалила се е и част от импровизираното сметище на селото, където има много найлонови торбички и пластмасови отпадъци. По тази причина в Ястребово има задушлив дим и хората не могат да помогнат на пожарникарите. Горят основно сухи треви и храсти, предадоха от пожарната.

Новото огнище избухна от западната страна на международния път Русе-Свиленград. Огънят е в непосредствена близост до селскостопански двор, където има разположени и фотоволтаични системи. Гасенето е изключително трудно, защото пожарникарите са принудени да работят на два фронта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков