Пиарките на Миро Найденов с два луксозни апартамента в София (снимки)

Александра Маркарян 22 август 2012 в 14:01 9600 15

Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. Снимка: Сергей Антонов
Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. Снимка: Сергей Антонов

 

 

Двете бивши пиарки на Агенцията по храните, подчинена на земеделския министър Мирослав Найденов, са се сдобили с два луксозни апартамента в скъпия кв. „Манастирски ливади“ в София.

Фирмата, управлявана от 25-годишната Кристина Спасова „Кей Ем Ком“, се е сдобила с офис от 187 кв. м. в „Манастирски ливади“ през април 2012 г., пише в. „Сега“. Платила е 332 491 лева. За целта не е ползвала ипотечен кредит.

Продавачът е фирма „Градус-1“, производител на птиче месо, купила имота пет месеца, преди да го продаде. В средата на 2011 г. в мащабна акция на агенцията 7 фирми, производители на птиче месо, бяха наказани, защото пълнели пилетата с вода и соли. „Градус“ не беше сред тях, а беше даден за пример като изрядна фирма.

В същата сграда през юли пиарките купуват чрез „Кей Ем Ком“ втори офис – 113 кв. м. за 175 046 лева.

Екип на OFFNews отиде на място до сградата на бул. "България", където са двата апартамента, които би трябвало да са офиси. На петия етаж, където е адресът на "Кей Ем Ком", се виждаха само спуснати плътни завеси. "С удоволствие бих ви пуснал, но горе няма никой", спря ни охраната на входа.

Основаната на 26 септември 2011 г. „Кей Ем Ком“ спечели договор за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър.

Кристина Спасова напуска длъжността си на старши експерт в агенцията на същата дата – 26 септември 2011 г.

През юни 2012 г. дяловете на фирмата, която е с капитал от 2 лева, са прехвърлени за кратко на 24-годишната Лора Димитрова.

Димитрова работи като младши експерт в една дирекция с Кристина до 27 февруари 2012 г.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!