Младежи се снимаха как бият пенсионер

16 август 2012 в 12:44 69184 90

Младежи набиха случаен минувач в столицата, заснеха нападението и го разпространиха в интернет.

От видеото се вижда как двамата нападат мъжа в гръб, докато той минава по алея в парка. Първият поваля мъжа на земята и започва да му нанася серия от удари с крак по тялото. В побоя се включва и неговия приятел, а цялата сцена е заснета от трети човек. Докато бият мъжа, той се опитва да се изправи на крата и казва: "Аз съм пенсионер".

По данни на МВР, които задържаха единия извършител днес, побоят е станал преди около четири месеца в градинка до блок № 9 в кв. „Слатина”.

Клипът е публикуван първоначално в youtube.com, но е бил изтрит малко след качването му. След часове е качен и във vbox7. com  и е озаглавен „Бъдещето на България“.  Под клипа има вече над 340 гневни коментара.

В социалната мрежа се появи група, която организира саморазправа с побойниците. Във Facebook беше разпространена и снимката на побойника, а до нея има текст: "Това е биячът. Всеки, който иска да го нарита, може да дойде с нас днес до "Дружба" 1". Срещата за саморазправата е планирана за 16.30 часа пред НДК.

90 души са харесали публикацията в социалната мрежа.  

От СДВР съобщиха за OFFNews.bg, че единият от побойниците е бил задържан днес.

Той е 16-годишен и с него работят служители от Детската педагогическа стая. Задържан е за 24 часа. По данни на МВР е бил регистриран в полицията за съучастие в кражба на мобилен телефон.

Вторият побойник е извън страната, но и той е известен на полицията. От СДВР уточниха, че случката с побоя е от близо пет месеца. По отношение организираната среща за саморазправа пред НДК днес, от полицията обясниха, че ще бъдат взети мерки да не се стига до саморазправа. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!