Варненският митрополит с чисто нов "Линкълн"

OFFNews 06 декември 2011 в 17:54 4722 0

Линкъл
Линкълнът на митрополит Кирил

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил кара чисто нов премиерен автомобил "Линкълн MKZ Хибрид“ . Навръх Никулден той паркира лъскавата си придобивка пред църквата „Св. Николай чудотворец“ във Варна, пише Mediapool.

Базовата цена на автомобила е 34 755 долара в САЩ.

Митрополит Кирил отказа да коментира откъде се е сдобил с пари за луксозния автомобил. Каза само, че "не е от църковни пари" и допълни, че не се притеснява от финансови проверки.

Предишната кола на митрополита беше "Пежо", което според него е харчило много гориво.

Той коментира, че моделът ще излезе през 2012 година и е доставен специално за него, преди да излезе на пазара. "Само американският президент се вози на такава кола”, похвали се митрополит Кирил.

Според официалната информация има комбиниран разход 5.2 литра на 100 км.

"Линкълн MKZ Хибрид" е първият хибриден модел на "Линкълн“. Колата е изключително луксозна. В интериора са вградени елементи от масивна дървесина. Използвани са 7 технологии за безопасност.

Кирил е избран за Варненски и Великопреславски митрополит на 26 февруари 1989 година. Твърди се, че преди 1989 година е бил изгонен от Атинския университет по обвинение в шпионаж в полза на България. Самият той отрича да е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност и се определя като "жертва на хитро скроен заговор от завистливи монаси".

Чичо му - Христо Маринчев, е бил генерал от ДС, възглавявал е Комитетът по въпросите на Българската православна църква и религиозните култове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови