OFFNews спечели казуса с „Приста Ойл“ за антифризите

Юлиан Христов 03 юли 2012 в 16:06 4065 5

Антифриз
Антифриз

„Офф Медия“ не е нарушила Закона за защита на конкуренцията по случая с антифризите на „Приста Ойл“. Това решение взе Комисията за защита на конкуренцията, която бе сезирана от компанията за производство и дистрибуция на моторни и индустриални масла и други производни смеси.

Подаването на сигнала в комисията беше по повод публикации в OFFNews.bg за това че антифриз, произведен от компанията не отговаря на посочените в етикета параметри на замръзване. „Приста Ойл“ поиска разглеждане на случая от комисията, заради това, че новинарският сайт е започнал кампания за „масирано въвеждане в заблуждение на потребителите за качествата на антифризите, произвеждани от „Приста Ойл холдинг” ЕАД“.

Според КЗК „Приста Ойл холдинг” ЕАД и „Офф медия” АД осъществяват стопанска дейност на различни пазари, поради което не се намират в отношения на конкуренция помежду си. „Следователно, липсата на един от елементите на фактическия състав по чл. 29 от ЗЗК прави принципно невъзможно търсенето на нарушение по който и да е от специалните текстове на Глава VІІ „Забрана за нелоялна конкуренция”, се казва в решението, което може да бъде обжалвано в 14-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!