OFFNews на живо: шествията в сърцето на София

20 юни 2012 в 11:46 5885 18

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Днес OFFNews ще проследи чрез видеострийм и репортерски включвания двете шествия, свързани с промените в Закона за горите.

Шествието на Националното гражданско движение „Природата за хората“ започнa от 12.00 ч. от площад „Народно събрание“.

Другото шествие, което е против приетите текстове и настоява за президентско вето, е на гражданската група „За Витоша“, част от коалицията „За да остане природа в България“.

Протестиращите тръгват в 18.30 ч. от НДК по бул. „Витоша“. Митингът ще бъде на площад „Народно събрание“.


Live video for mobile from Ustream

С плакати "Стига екологичен тероризъм" и "Бойко, ти си нашата надежда" започна шествието на Националното гражданско движение „Природата за хората“.

Демонстрантите твърдят, че протестите на природозащитниците са платени, а тяхното шествие отразявало реалните искания "на народа".

Служителка в отдел "Социални дейности" в Банско сподели пред OFFNews, че представители на общината са дошли организирано на протеста в София. Те са освободени от работа днес, защото община Банско ги подкрепяла за шествието.

Подобна информация потвърдиха пред нас и демонстранти от община Костенец. За шествието в София днес община Костенец ги е докарала с автобус. 

Мнозина от демонстрантите носят еднакви знаменца на България и ЕС, както и жълти свирки, с които озвучават пространството между НС и Министерски съвет.

Кулминацията на протеста е пред НС - около паркиран снегорин до паметника на "Цар Освободител", протестиращите извиха хоро.

Фирмен камион на "Девин" АД раздава безплатно минерална вода на участниците в протеста.

Политикът Владимир Каролев и актьорът Тончо Токмакчиев бяха основните оратори на демонстрацията срещу еколозите.

Каролев нападна природозащитника Тома Белев, че докато е управлявал парк "Витоша" е разрешавал "капанчета" и незаконни малки съоръжения за ски  на свои приятели.

Къде бяха т.нар еколози да протестират срещу бракониерството и бракониерската сеч.  В Рила, Пирин, Стара планина и Странджа. Много ме дразни как някакви хора заявяват някаква кауза, едва ли не техните идеи и техните помисли са най-чисти, а в действителност в България има много места, които представляват интерес за еколозите, но те не са ходили там, коментира пред репортер на OFFNews актьорът Тончо Токмакчиев.

Към 13.30 ч. протестът приключи и участниците в него се запътиха към паркираните пред "Александър Невски" над 30 автобуса. За голяма част от демонстрантите беше предвиден и по сандвич за обяд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!