Контрапротестът при Дупница на колене пред Бойко (видео)

18 юни 2012 в 21:57 4211 10

Около 300 жители на Сапарева баня коленичиха пред лика на премиера Бойко Борисов по време на протест в защита на промените в Закона за горите, като недоволството им се изля под формата на блокада на главен път Е-79.

Искането им беше Борисов да им съдейства в убеждаването на президент Росен Плевнелиев да оттегли ветото си върху скандалния Закон за горите, наложено след тридневни граждански протести в столицата, състоящи се основно в блокади на Орлов мост.

Три автобуса, спонсорство от коалиция „Природата за хората и регионите”, три училищни автобуса, платени от общината, бусчета и автомобили изсипаха протестиращите малко преди 11 часа на главния път край дупнишкото село Пиперево. Събитието започна с музика от цветущ оркестър, а около 30 полицаи охраняваха тълпата. На място беше и полицейският шеф на Дупница Борислав Динев и шефът на група Престъпления по пътищата Александър Александров. Последвалата блокада Е-79 трая едва 5 минути, но пък през останалото време кметът на Сапарева баня Сашо Иванов изнасяще речи на мегафон, в които благодари на хората, че са откликнали на апела да излязат на контрапротест и се предупреди, че в сряда отново ще трябва да се качат в автобусите, за да отидат на протест на жълтите павета в София.

"Предполагам и на вас, като на мен, ви омръзна от тези митинги, които правим. Ние не одобряваме екологичния рекет, но сме принудени да действаме по същия начин. Не е нормално да имаме такива природни дадености, а да имаме най-високата безработица в региона”, заяви Иванов пред съмишлениците си.

-----

В статията са ползвани материали на DenNews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!