Кметът на Симитли: Платиха на хората да протестират

Александра Маркарян 17 юни 2012 в 18:10 5811 3

Кметът на Симитли Апостол Апостолов Снимка: БГНЕС
Кметът на Симитли Апостол Апостолов Снимка: БГНЕС

"Протестът на главен път Е-79 край Симитли беше абсолютно незаконен. Въпреки това, за голямо съжаление, беше охраняван от полицията". Това заяви кметът на Симитли Апостол Апостолов, цитиран от "Фокус".

Той определи промените в Закона за горите, подкрепяни от протестиращите край Симтитли, като "лобистки".

"Законът беше предложен от един депутат, от когото, както знаем, е предложен и законът за дивечовъдните стопанства, пак абсолютно лобистки. С него се пречи за развитието на животновъдството в региони като нашия", каза още Апостолов.

За хората, излезли на пътя днес, кметът заяви: „Едни хорица, на които май даже им беше и платено, за да протестират".

И досега не е ясно защо протестът не беше в Разлог или Банско, след като протестиралите са оттам, а край Симитли, докъдето даже трябваше да бъдат организирано извозвани.

„На мен това също ми е много интересно, в крайна сметка Банско е световноизвестен курорт, а идват да протестират в Симитли. Да си затворят пътя между Банско и Разлог, но явно искат да станат известни, благодарение на Симитли. Явно там няма кой да ги види, само някоя мечка може да ги види, или някоя сърничка, затова дойдоха при Симитли”, каза кметът.

„Имаше двама души с една табела, че и Симитли протестира, но Симитли не протестира и Симитли в подкрепа на такива лобистки закони не протестира. Затова ми е много интересно – кой реши, че протестира Симитли”, попита той.

Днешният протест продължи не повече от 40-ина минути, а пътят беше затворен за 15-20.

„Когато стачкуват хора срещу цените на лекарствата, които знаем, че са високи, полицията ги бие, не им дава да затварят пътищата. Днес полицията ги остави да си правят каквото си искат”, коментира още Апостолов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!