Депутат от ГЕРБ начело на "спонтанния" контрапротест

17 юни 2012 в 13:47 5066 11

Контрапротестът в подкрепа на промените в Закона за горите от 17 юни. Снимка: БУЛФОТО
Контрапротестът в подкрепа на промените в Закона за горите от 17 юни. Снимка: БУЛФОТО

Депутатът от ГЕРБ Любен Татарски оглави режисирания от властта контрапротест в подкрепа на поправките "Цеко Минев" в Закона за горите. Протестиращите затвориха главен път Е-79 в района на Симитли при отбивката на Банско за 15-ина минути.

Активното мероприятие под шапката на Националното сдружение на общините събра жители от Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград в 13 часа. Те развяват транспаранти с лозунги като "Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет", "Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи".

Протестът бе организиран веднага, след като в събота президентът Росен Плевнелиев обяви, че налага вето върху Закона за горите. Събота, 16 юни, беше и третият ден на протести срещу закона, разрешаващ, според противниците му, безконтролното изсичане на гори.

"Чрез наложеното вето се спират инвестициите в планинските общини", заяви председателят на сдружение "Природата за хората и регионите" Филип Цанов. Той изтъкна, че туризмът дава препитание на Банско и Разлог, както и на жителите на цялата област Благоевград.

Намесата на управляващите е очевидна. На място освен Татарски присъстват кметове, общински съветници. Извозването на хората до протеста пък беше организирано - автобусите за сборния пункт тръгнаха днес към 11.30 часа от Читалището в Разлог и старата автогара в Банско.

Протестиращите постояха 40-45 минути, след което се разотидоха. Преди това не пропуснаха да заявят, че днешният им протест бил предупредителен и ако не им се обърне внимание, ще има серия от контрапротести - в Дупница, Сапарева баня и в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!