Борисов: Мирослав Найденов ще си отиде след Дянков от кабинета

ОFFNews 29 декември 2011 в 16:48 1558 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов реагира гневно на нападките на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков към земеделския министър Мирослав Найденов.

"Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ", коментира остро Борисов пред журналисти след откриването на кръгово кръстовище край разградското с. Трапище.

Симеон Дянков заяви по-рано днес пред bTV, че с Мирослав Найденов му е най-трудно да работи и с него са имали доста скандали. Освен това Дянков намекна, че Найденов може да бъде освободен от поста.

"Министър Дянков като какъв дава оценка на министър? Защото ние като партия цяла година се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента. Растежът в държавата, полагаме огромни усилия, всички министри, други, да го правят. Министър Найденов се справи прекрасно през тази година. Парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд "Земеделие", са с 55% повече от предишната година. В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост. Защото Найденов ще си отиде след него. И много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми", каза премиерът Борисов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови