Нашата Софка с шанс колкото Човека-глас на Евровизия

Вероника Шербанова 23 май 2012 в 19:23 2897 2

Loreen представя Швеция на Евровизия 2012. Снимка: eurovision.tv
Loreen представя Швеция на Евровизия 2012. Снимка: eurovision.tv

Трета отзад напред класират букмейкърите българската песен на Евровизия.

Само Португалия и Грузия имат по-малки шансове да спечелят, сочи обобщената статистика от залозите на букмейкърите за европейския конкурс за популярна песен. Хазартните фирми очевидно не оценяват достойнствата на песента „Love Unlimited” на Софи Маринова. Малко е вероятно обаче да са се подвели. Подобни коефициенти те дадоха и за най-гръмкия наш провал на "Евровизия" - участието на "Човека-глас" Красимир Аврамов през 2009 г. Публиката потвърди прогнозите им.

Финалът е на 26 май, а утре е вторият полуфинал. След това ще станат известни страните, които ще се борят за първото място.

Единодушно букмейкърите поставят на чело на класациите Швеция, а коефициентите варират от 2.50 до 2.80. Явно според заложните къщи най-вероятният победител в музикалния конкурс е песента “Euphoria” в изпълнение на Loreen. Швеция ще се състезава на втория полуфинал, който е утре.

Макар шведите да водят във всички класации, плътно по петите ги следва Русия на съвсем малка разлика. На второ място в класацията повечето букмейкъри поставят Бурановските баби, а коефициентът за тях се движи около 5 и 6, като се среща и по-високият 11.

Сред фаворитите е и Италия с коефициент между 7,50 и 8,50. Песента, която ще представя страната, се нарича „L'Amore É Femmina” и е в изпълнение на Nina Zilli.

България се появява в дъното на класациите на заложните къщи с коефициент в широкия диапазон от 151 до 599. Съществуват и залози за това, че България няма да спечели Евровизия. Коефициентът за това е 1,40.

Това, което очакват повечето нашенци, е песента  дори да не достигне до финала. Ще разберем дали са прави още утре, когато е вторият полуфинал на конкурса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!