Руски баби на финала на Евровизия

Вероника Шербанова 23 май 2012 в 11:11 4800 0

Бурановските баби отиват на финала на Евровизия. Снимка: БГНЕС
Бурановските баби отиват на финала на Евровизия. Снимка: БГНЕС

Бурановските баби от Русия са сред първите, класирали се за финала на конкурса Евровизия 2012 на 26 май. 

Снощи официално започна надпреварата на конкурса Евровизия 2012, който се провежда в Баку. 18 страни се състезаваха на първия полуфинал. 10 от тях ще участват на финала на 26 май. Това са Румъния, Албания, Кипър, Гърция, Ирландия, Дания, Исландия, Молдова, Унгария и Русия.

Едни от най-колоритните участници на първия полуфинал са представителите на Русия – Бурановските баби. Песента им „Party for everybody” обра овациите на публиката. Те са смятани за едни от основните претенденти за първото място.

Симпатичните баби пеят на удмуртски и на английски. Облеклата им са семейни реликви, някои са на около 200 години. На сцената зад жените по време на изпълнението им има пещ, от която те изваждат пирожки и черпят зрителите.

Вторият полуфинал е утре. На него ще пее и представителката на България Софи Маринова с песента „Love Unlimited”. Тя ще излезе осма на сцената и ще се състезава с изпълнителите от Сърбия, Македония, Турция, Словакия, Естония, Словения, Малта, Португалия, Украйна, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Швеция, Норвегия, Холандия и Литва.

10 от тях ще се класират на финала. Към тях ше се присъединят и сигурните финалисти, които не вземат участие в надпреварата преди това – Италия, Великобритания, Испания, Германия, Франция и страната победител от миналата година Азербайджан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови