По 100 лева отгоре за първите 100 приемни семейства през 2012 година

04 май 2012 в 17:08 1309 0

Снимка: Cathy Kaplan/sxc.hu
Снимка: Cathy Kaplan/sxc.hu
Допълнително финансиране в размер на 100 лева месечно ще получават първите 100 одобрени приемни родители за 2012 година. Помощта ще се дава 1 година от Мобилтел в рамките на инициативата "Приеми дете. Създай бъдеще". Приемните родители на две деца или дете с увреждания ще получават двойна надбавка, уточниха от Мобилтел. Желаещите да станат приемни родители по проекта могат да подават своите заявления в дирекция „Социално подпомагане” в съответното населено място. Над 60 кандидати са заявили желание до момента да станат приемни родители. Приемната грижа цели децата да бъдат отглеждани в семейства, а не в социални институции. Последното води до забавяне в интелектуалното и физическото развитие на детето – според изследване на румънска организация на всеки 2.6 месеца в дом детето изостава с месец от нормалното си физическо развитие.
По данни на Агенцията за социално подпомагане децата в социални домове към края на 2011 година са 6226. Само бебетата в домове за медико-социални грижи за деца през 2011 година, са 2508.
Партньори на програмата са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика и Държавна агенция за закрила на детето.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews