Първоаприлските шеги на технологичните гиганти

OFFNews 01 април 2012 в 18:14 4105 0

Първоаприлските шеги на 2012 г.
Първоаприлските шеги на 2012 г.

И тази година светът бе залят от първоаприлски шеги. Компании, организации и отделни личности, както в реалния свят, така и в интернет. Както винаги, Google показват едно от най-силните присъствия. Ето и колекция от част от шегите, които добиха по-голяма популярност в интернет: Google: „Наистина Подобрено Търсене“ Гигантът в търсенето на информация пусна функцията „наистина подобрено търсене“, в което има най-различни и интересни фактори, които търсачката да вземе предвид, когато изпълнява функцията си. Всичките нови полета са изключително интересно измислени, като чрез тях потребителите могат да търсят „всички тези думи“, „някоя от тези думи“, „думи почти, но не точно изцяло по-различни от:“, „римуващи се със:“ и „точно тази дума или фраза, чиято сума от уникод код сочи към мерсоново просто число“. Тук можете да видите подобреното търсене в целия му блясък. Google: Мултитаскинг Проучванията сочат, че хората се опитват да направят твърде много неща едновременно. Отборът, разработващ браузъра Google Chrome, е намерил перфектното решение: Google Multitasking помага на потребителят да вършат повече неща едновременно като раздвоява курсора им. По този начин хората ще могат да цъкат едновременно на две неща на екрана. Ето и линк към новата функция.

Google: 8-битова Световна Карта Поредната шега от Google е разработването на 8-битова версия на Google Maps, която потребителите да могат да играят на домашната си игрова конзола Nintendo Entertainment System (NES), която бе изключително популярна в България преди около 20 години. Пълната версия на продукта все още не е готова, но от компанията препоръчват потребителите да изпробват работната ѝ версия в Google Maps, като посетят сайта и кликнат на иконката “Quest” в горния десен ъгъл на картата. Тук можете да погледнете версията на апликацията в Google Maps.

  Google: Контрол над Времето Благодарение на нова разработка от Google потребителите ще имат възможност да променят времето във всяка точка на земното кълбо с няколко прости клика. Тази функция за жалост приключи сравнително бързо, но ето едно изображение, демонстриращо как изглеждаше тя:

  Google: Street Roo На официалния австралийски блог на компанията се появи информация за Google Street Roo – нова програма, която ще наеме над 1000 кенгурута и ще ги екипира с Google Street View камери, за да може абсолютно цялата австралийска област да бъде заснета в 360-градусови изображения без нуждата от човешка намеса. Тук можете да прочетете официалното становище от компанията.   AdBlock Приставката за Google Chrome AdBlock реши вместо просто да скрива рекламите от сайтовете, да ги замества с картинки на котки. Много потребители са надяват тази функция да остане и занапред, но това едва ли ще се случи.

  YouТube DVD Колекция Порталът за видео YouTube изненада потребителите си с колекция от всички YouTube клипове, публикувани някога, в една грандиозна DVD колекция. Всичко е обяснено прекрасно в клипа отдолу:

 

  Skype на Връв Компанията с най-популярната програма за чат - Skype, пусна нова услуга, която не изисква свързване с интернет – „Skype на Връв“. Услугата разчита на добрия стар метод с две чашки свързани с връв, като по този начин потребителите могат да участват в аудио разговори, да добавят нов контакт, като дадат чашка и на него и да направят видео разговор, „стига приятелят ви да е някъде около вас“. Тук можете да прочетете повече за услугата.   Тошиба пуска таблети с всякакви размер и форма Японската компания представи таблети с най-различни форми, сред които сърчице, ромб и продълговат. От Тошиба казват, че най-после са се вслушали в съветите на потребителите си и пускат няколко форми, които вероятно са им направили голямо впечатление. Тук се намира страницата, представяща продуктите.

  Virgin Volcano Гигантът Virgin представи на хората по света услугата си Virgin Volcano, която ще позволи на превозното средство да се гмурнат до ядрото на вулкан. Новата „въглерод-въглерод“ технология, разработена за космическия проект на компанията, ще ѝ послужи и в тази нейна услуга. На кораба ще могат да се транспортират трима човека. http://www.virginvolcanic.com/   Stuff.tv представи 42“ iPad Технологичният портал Stuff.tv направи кратко представяне на нов 42-инчов iPad.

LynxEffect за смартфони Компанията Unilever пусна нов app свързан с дезодорантите си Lynx, позната на повечето места по света като Axe. Апликацията позволява на потребителите да избират кой дезодорант искат да ползват, като след това просто натискат бутон и самият смартфон започва да пръска дезодоранта. http://www.youtube.com/watch?v=PM5bCgP479c

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови