Освиркват Бойко Борисов в "Арена Армеец"

Васил Георгиев 17 декември 2011 в 19:57 2859 1

Javier Villegas - NIGHT of the JUMPs Ostrava 2011
Javier Villegas - NIGHT of the JUMPs Ostrava 2011

Премиерът Бойко Борисов бе освиркан при появата си в препълнената многофункционална зала "Арена Армеец" за финалите в Night of the jumps.

Министър-председателят е специален гост на шоуто, което ще излъчи и световният шампион във фрийстайл мотокроса. Сред официалните гости на събитието са още финансовият министър Симеон Дянков и спортният Свилен Нейков. Преди старта на атракцията президентът на Комисията по супермото и мотокрос към Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) Волфганг Сърб, който също е сред специалните гости на шоуто, връчи официално на Троян, Севлиево и Долна Митрополия награди за организация, инфраструктура и комплексно трасе.

За организаторите на проявата от БФМотоциклетизъм явно подобна мащабна проява идва леко в повече, след като така и не успяха да осигурят на журналистите, отразяващи събитието, нормални условия за работа.

Преди финалите лидер в генералното класиране е чилийският състезател Хавиер Вийегас. Южноамериканецът, който се състезава с Yamaha има аванс от само 17 точки пред първенеца на планетата за 2008 и 2009 г. Реми Бузар от Франция и на практика е световен шампион. В София трябва да падне окончателно обаче въпросителната за бронза, като битка за него водят двама испанци - Хосе Миралес и Майкел Мелеро. За шоуто в "Арена Армеец" пристигнаха още и шампионът за 2010 г. Либор Подмол (Чехия), Давид Риналдо (Франция), Брис Изо (Франция) , Петър Пилат (Чехия), Фабиан Бауерзахс (Германия), Масимо Бианкончини (Италия), Ханес Акерман (Германия) и Джеймс Картър (САЩ). Преди старта на надпреварата  премиерът Борисов връчи на състезателите специални бъклици, дар от страната ни за състезателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови