След оставката – накъде: дискусия в окупираната аула на СУ (на живо)

Александра Маркарян 19 декември 2013 в 17:09 5834 12

Входът към окупираната от студенти зала на СУ. Снимка: Сергей Антонов
Входът към окупираната от студенти зала на СУ. Снимка: Сергей Антонов

Днес от 17:30 ч. в Аулата на Ректората на СУ, окупирана от Ранобудните студенти, ще се проведе дискусия на тема „След оставката – накъде?”.

Дискусията е съвместна инициатива на три от най-активните и забележими групи в антиправителствените протести – Ранобудните студенти, Протестна мрежа и Преподаватели в подкрепа на студентския протест.

Говорители ще бъдат Ивайло Динев (Ранобудните студенти), Антоанета Цонева (Протестна мрежа), доц. Даниел Смилов (Преподаватели в подкрепа на студентския протест).

Специален чуждестранен гост на събитието ще бъде д-р Том Джунс, експерт по история на Централна и Източна Европа, с публикации за българското протестно движение и окупацията.

Целта на събитието е да очертае различните перспективи пред протестното движение в периода непосредствено след оставката – какви да бъдат начините на участие на протестиращите в политическия живот, нужни ли са нови форми на организация и какви могат да бъдат те, как да се направи така, че да се оползотворят високият дух на протестиращите и готовността им да работят за коренна промяна на обществения живот.

Намерението на организаторите е това да бъде само първият от поредица дебати по най-важните въпроси пред страната ни, поставени от протеста. Общият им знаменател е как да бъде реформиран политическият модел, с цел преодоляване на криминализацията на държавата, как да бъде укрепено народовластието, какви промени в институционалната структура на обществото са нужни.

OFFNews излъчва на живо дискусията чрез стрийма на блогъра Иво Божков:

 


Broadcasting live with Ustream

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!