Студент арестуван след блокадата на Йовчев, извадил рамото на полицай

Николаос-Теодорос Цитиридис 16 декември 2013 в 10:26 5309 53

Александър Кирицов (с вдигнатите ръце).

Снимка Васил Гарнизов

Александър Кирицов

 

"Ранобудният" студент Александър Кирицов е бил задържан за 72 часа след обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда на полицай по време на блокадата на Цветлин Йовчев в събота вечерта, съобщава "Дневник".

"Едно от нашите момчета ще остане задържано за 72 часа. Всеки момент ще бъде преместен в следствието. А ние ще го чакаме там", написаха във Фейсбук страницата си Ранобудните студенти.

Задържаният Александър участва в окупацията на Ректората от самото й начало и отговаря за охраната. Той е и героят от видеото "Сълзите - това съм аз", в което с просълзени очи разговаря с полицай по време на един от протестите на Ранобудните.

Днес адвокат ще се заеме със случая на Александър, разказаха негови колеги. Междувременно вече се появил друг, който поискал 2000 лева хонорар.

Александър Кирицов е на 25 години и следва адаптирана физическа активност и спорт за хора с увреждания в Националната спортна академия (НСА).

По време на протеста-юбилей на #ДАНСWithMe бяха задържани 4 души.

В събота протестиращи успяха да блокират вътрешния министър Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта, докато вицепремиерът беше на вечеря. След намесата на полицията обаче протестиращите бяха изтласкани извън двора на ресторанта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!