Млади ГЕРБери раздават еднопосочни билети до Северна Корея на управляващите

Нели Чолашка 06 декември 2013 в 14:01 5038 26

Младежите на ГЕРБ връчват еднопосочен билет на Станишев. Снимка: ГЕРБ
Младежите на ГЕРБ връчват еднопосочен билет на Станишев. Снимка: ГЕРБ

 

Активисти от Младежката организация на ГЕРБ раздаваха в кулоарите на Народното събрание и в пощенските кутии на депутатите бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея на депутати от БСП, ДПС и „Атака”.

 „Смятаме, че те трябва да си тръгнат, за да има възможност младите хора да останат в България и да се реализират.

Младите хора категорично заявиха, че не желаят тези управляващи да останат и те вече са нелегитимни.

Искаме по един символичен начин да им покажем Терминал 2, както те ни го показаха. Искаме да им кажем – заминете вие натам, ние оставаме в България, за да се развиваме тук и като управляващи сте длъжни да дадете тази възможност.

Има билет и за Георги Марков (отцепилият се наскоро от ГЕРБ депутат)”, обясни Георг Младенов от младежката ГЕРБ.

Той уточни, че има и един по-голям билет за премиера Пламен Орешарски.

По-късно в пленарна зала младият депутат от ГЕРБ Александър Ненков връчи големият билет за Орешарски като го предаде по финансовия министър Петър Чобанов.

Преди това Ненков прочете декларация- поздрав към студентите по случай техният празник - 8 декември:

"Скъпи студенти, бъдете все така активни и изразявайте смело позицията си относно развитието на страната ни. Вие сте бъдещето на България и ние вярваме във вашата обективна оценка.

Уважаеми управляващи, обръщаме се към вас с апел да не допускате нашите деца да страдат от вашите грешки.

Бъдете открити и честни към обществото, управлявайте в интерес на хората и на техните нужди. Само с красиви, но изпразнени от съдържание обещания не се управлява, не го ли разбрахте вече?

Народът ни страда именно от вашия популизъм. Чувате ли какво искат от вас същите тези, които наградихте за гражданската им позиция и чувство за справедливост, с епитети като "Интернет лумпени", "Ултарси", "Вандали" и "Платени бандити"?

Хубаво е да говорите за бъдещето на студентите, само че нещо приказките на ГЕРБ не се покриват никак с делата, които вършихте в продължението на четирите години ваш мандат, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му след четири години замразяване и орязване на парите за образование, иновации и висше образование, за пръв път има размразяване - както за средното, така и за висшето образование, за наука и за иновации, и общото увеличение е в размер на 141 млн. лева.

"Само допълнителните средства за ВУЗ-ове за качество са 22 млн. лева. Това е много ясна индикация за различно и ново отношение и към образованието, и към науката.

Бюджетът, който сега разглеждаме, е бюджет на възстановяване на развитието, в това число на образователната и научна дейност. Много кухо звучи декларацията", отчете лидерът на социалистите.

Еднопосочните бутафорни билети той коментира по следния начин:

"Фантазията ви е доста постна и бедна, защото просто имитирате една акция, която направи младежкото обединени на БСП в предишния парламент.

Хубаво е, ако е туристически билет, но няма как да го приемем, защото е купен от г-н Борисов и г-н Цветанов с парите, откраднати от българските данъкоплатци през изминалите години.

Целта ви е на всяка цена се върнете на власт. Ако търсите начина всеки несъгласен с вас да го изпращате в чужбина, няма да стане и няма да се върне г-н Борисов на власт, запомнете го, свикнете с ролята на опозиция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!