Българче продава органите си в Ebay: Няма да живея дълго, скоро ще са при вас

Николаос-Теодорос Цитиридис 26 ноември 2013 в 11:08 20277 32

Александър, който си продава органите в Ибей
Александър, който си продава органите в Ибей

"Искам да си продам органите, почти не са ползвани, ще ги получите след смъртта ми", това написа Александър, българско дете, което страда от мускулна дистрофия на Дюншен. Обявата за органите му е пусната в онлайн магазина Ebay.

"Казвам се Александтър и имам мускулна дистрофия на Дюншен. Това е генетично заболяване, което ме е обрекло на къс и болезнен живот още откакто съм бил в утробата на майка ми. Най-вероятно няма да доживея 25-тата си годишнина, така че не се притеснявайте - няма да чакате дълго за органите ми и те скоро могат да бъдат ваши. Може би се чудите как ми хрумна идеята да си продам органите. Просто е - просто ми трябват пари за болничното лечение и персонална помощ. Както казах, не е никак просто, нито евтино да си болен от мускулна дистрофия на Дюншен.

Иска ми се да имаше друго решение..."

Това е написал Александър, момче на 14 години, което живее във Видин. Органите му са на аукцион в Ebay на първоначална цена от $0.99 цента.

Обявата на Алекс преди тя да бъде свалена

 

 

Малко след като публикувахме материала, обявата в Ebay беше свалена.

Историята на Алекс в сайта mailforchange.eu:

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!