Ние се майтапим, Бареков обещава

ОFFNews 25 ноември 2013 в 16:38 11282 13

Анкетата за обещанията на Н. Бареков
Анкетата за обещанията на Н. Бареков

Майтап, майтап, колко да е майтап...

Два дни след като пуснахме анкетата си "Кое ще бъде следващото обещание на Бареков към избирателите?", ироничните ни предположения започнаха да се сбъдват.

Е, най-популярният отговор сред читателите ни ("8-месечна бременност") не е така лесен за обещание дори за размаха на Бареков, но затова пък вторият бе повторен едно към едно от новия политик по време на кръгла маса на тема здравеопазване. При нас предположението гласеше: "Социална програма "Робин Худ", финансирана от кражбите на властта". Два дни по-късно получихме следния текст в прессъобщение на "България без цензура":

Относно идеята на платформата „Евромайки“ за безплатните лекарства за децата до 7 години, той обясни, че въвеждане на тази мярка би струвало 100 милиона лева. Толкова ли са невъзможни тези пари?, попита Бареков и отново припомни, че партиите годишно получават 60 милиона лева. Според него може да се отворят специални социални фондове, които да се захранват с пари от операция „Чисти ръце“, предотвратена контрабанда или данък „Солидарност“. Пред журналистите Бареков дори каза, че този фонд може да се нарича „Барак Обама“, а данъкът – „Робин Худ“.

Чакаме с нетърпение кога от торбата с обещания ще изскочат бентлитата за абитуриентите. И ни е особено любопитно да разберем откъде ще се финансира осеммесечната бременност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!