Станишев: Митингът не ни струва 1 млн. лв., а само няколко десетки хиляди

Нели Чолашка 22 ноември 2013 в 12:42 4464 13

Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)
Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)

 

Мога да ви кажа, че разходите на централата, на Националния съвет на БСП е в рамките на десетки хиляди лева, обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Сергей Станишев на въпрос наистина ли един милион лева са дали двете партии за съвместния митинг в подкрепа на правителството в София на 16 ноември.

Повод за това стана разследване на Mediapool, което показа, че за проправителствения митинг на 16 ноември са похарчени над 500 000 лева.

Привърженици на двете партии от цялата страна бяха докарвани не само с автобуси, както се прави по принцип, но дори бяха наема влакове от БДЖ.

"Тези пари са публични – за сцена, за медийното отразяване – пуснахме два платени репортажа, за да се види от хората това нещо.

Още преди две седмици информирах, че разходите са и на местните структури, които имат собствен бюджет. Ние не малка част от субсидиите прехвърляме към местните структури. Не сме правили разчет при нас", обясни още Станишев.

Според него е по-интересен въпросът кой плаща за автобусите на "спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента".

"Защото разходите на партиите, в това число на БСП, подлежат на много строг контрол от страна на Сметната палата – те са публични, качени са на сайт, прави се ежегодна проверка. А разходите на тези парапартийни формирования и сенчести никой не ги контролира, направете журналистическо разследване", апелира лидерът на социалистите..

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!