Хора на Бареков блокират с телата си Бойко, Станишев и Местан за КСНС

OFFNews 19 ноември 2013 в 17:21 5151 19

Хората на Бареков пред МИЕТ    Снимка: Сергей  Антонов
Хората на Бареков пред МИЕТ Снимка: Сергей Антонов

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков се закани, че хора от движението му ще блокират утре достъпа на определени политици до президентството, ако той не бъде поканен на утрешния Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. 

"Ние няма да допуснем влизането в Консултативния съвет по национална сигурност на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов. Ще дадем много сериозен граждански отпор на Лютви Местан и Сергей Станишев, ще бъдат освиркани, ще чуят за себе си истината, а ако успеят да влязат, да влязат. Ще легнем с телата си за да спираме Борисов и Цветанов. Ще допуснем Волен Сидеров, както и господин Плевнелиев няма да спираме, той е домакин. Ще се радваме да бъдем поканени заедно с колегите от Реформаторския блок, но от тяхна страна ако се появи Меглена Кунева, Трайчо Трайков или Надежда Нейнски, ние няма да влезнем в консултативния съвет", коментира той, цитиран от БНР.

Според Бареков, темата за демографската катастрофа е по-важна от обсъждането на проблема с бежанците. 

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев каза, че очаква утрешното заседание на КСНС да доведе до съгласие по най-важните теми на обществото.

Голямата тема на Консултативния съвет утре ще бъде политическата конфронтация, заяви президентът.  

"Когато лидерите на политическите партии се конфронтират челно, това не се е случвало досега в българската демокрация, в нашия преход от 24 години. Да, партиите могат да се сбият. Парламентът е място, в което да има включително и тежък политически сблъсък и конфронтация, но никога досега не е допускала българската демократична система лидерите да се сблъскат, да го направят персонално един срещу друг, затова съм притеснен. 
Нацията може да бъде сигурна, че българският президент ще уважава правилата.Очаквам един конструктивен консултативен съвет, коментира Росен Плевнелиев. 

Според него е необходим консенсус, "защото, ако ние не постигнем консенсус по рисковете пред нацията и пред някои от големите проблеми на нацията, тогава за какво ще постигнем изобщо консенсус." 

"Не бива да остава никакво съмнение, че бъдещето на България, младите хора на България ще бъдат поставени под полицейски ботуш. Не бива да остане и най малкото съмнение, че полицията работи по правила, спазва правила и действа адекватно, оценявайки, разбира се, риска спрямо ситуацията. Оставям на хората сами да преценят. Като президент аз не мога да дам конкретна оценка, но отново апелирам и казвам колко е важно институциите много внимателно да мерят действията си не просто защото ние трябва да действаме по правилата и съобразно правовата държава и демократично, но преди всичко с примера, който даваме", коментира президентът по повод ескалацията на протестите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!