Националисти пак „патрулират“ в центъра на София

OFFNews 18 ноември 2013 в 21:02 12979 36

"Патрулите" на бул. "Мария Луиза"

 

Гражданските патрули, въведени от националистите на Боян Расате, бяха подновени в центъра на София тази вечер.

От СДВР обявиха, че нямат разрешение за такава дейност и дори ги накараха да се приберат при т.нар. пробно излизане през седмицата, но тази вечер полицаите бяха безучастни свидетели на случващото се в столицата.

„Патрулите“ са разделени на групи от по 7-8 души, от които половината са мъже над 30-те, а останалите са момчета под и около 20-те с качулки или шапки. Всички са облечени с черрни шуби или якета, с трикольорна лента на дясната ръка.

 "Столична община и СДВР са уведомени за тези граждански патрули, до този момент от тяхна страна няма възражение, няма забрана, което означава, че от понеделник тези граждански патрули ще бъдат на улицата", заяви Боян Расате, лидер на Съюз на българите "Национално Единство", в неделя пред БНТ.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви вчера, че нито са искали от нея съгласуване, нито би разрешила подобни частни патрули, защото те са незаконни.

Идеята им е да се наблюдават ключови места, където биха могли да възникнат проблеми. Ще имат само наблюдателски функции, няма да действат на расистка основа и биха се намесили, ако видят несправедливост срещу чужденец на улицата, каза той тогава.

За разлика от пробния си „тур“ по „Пиротска“, засега няма информация патрулиращите да са спирали граждани, за да им „проверяват“ личните карти.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!