Депутатски дебат: Силиконови бомби, телета и леки мъже с тежки пороци

Елица Мартинова 06 ноември 2013 в 11:13 2536 5

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов
Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов

 

"Епичен" дебат се разрази в пленарна зала след представянето на доклада за работата на временната комисия, разследваща полетите на Авиоотряд 28 по време на ГЕРБ.

Точката влезе в пленарната програма на парламента по предложение на "Атака" и се предаваше пряко по БНТ и БНР. 

Докладът на комисията даде повод за зрелищен дебат в пленарна зала. Той коства на парламента целия пленарен ден или общо три часа. 

"Казахте, че не се знае кой пътува - да, наистина, в голяма част от полетите не се знае кой пътува в самолета. Няма гражданска компания, в която да не се знае кога и кой пътува. Не бил виновен шефът на Авиоотряда. От Президентството се знае кой пътува - няма нито един полет, поръчан от Президентството, в който да не се знае кой пътува, а от Министерски съвет не се знае, защото безотговорен човек в лицето на Бойко Борисов е отговарял за тая работа", каза Антон Кутев от "Коалиция за България" и впоследствие допълни, че на борда на държавните самолети често са присъствали "леки жени с тежки пороци".

Това вбеси бившия транспортен министър Ивайло Московски, който репликира червения си колега с думите: " Винаги е по-добре в присъствието на министър-председател да присъстват леки жени с тежки пороци, отколкото по ваше време - леки мъже с тежки пороци".

Дебатът провокира участието и на бившия министър на Културата Вежди Рашидов от ГЕРБ, който по принцип се въздържа от коментари. Депутатът на ГЕРБ коментира, че в залта се води недостоен дебат, и за пореден път призова парламента да обърне внимание на протестите извън Народното събрание.

Апелът му бе посрещнат с подмятания от редиците на ДПС, на които Рашидов отговори с думите: "Ти дори не беше камериерка на Доган, когато аз го хранех с шкембе чорба".

Депутатът на ДПС Рамадан Аталай обясни, че липсата на документацията по полетите е представлявала опасност и за самия експремиер Борисов, защото в случай на атентат разследването е щяло да бъде затруднено.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров обаче съществена заплаха за здравето на Борисов не е имало.

"Нямало е терористи, нямало е бомби. Ако е имало бомби, са били само силиконови, но тези полети са били незаконни", категоричен бе Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови