Студентите поискаха оставката на Клисарова

Александра Маркарян 04 ноември 2013 в 14:39 4609 9

Oкупирания Софийски университет гръмна: “Оставка”. Снимка: Сергей Антонов
Oкупирания Софийски университет гръмна: “Оставка”. Снимка: Сергей Антонов

 

Протестиращите студенти поискаха оставката на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова.

"Министър Клисарова твърди, че била искала диалог с нас, а пък ние сме били против законността и сме били имали не граждански, ами политически искания.

Г-жо Министър, 

докато Вие твърдите, че искате диалог, из проправителствените медии се разпространяват лъжи за Ранобудните. От Вас ние искаме само и единствено оставка. Веднага", пишат студентите във Фейсбук страницата си "Ранобудните студенти".

Думите са от интервюто на министър Анелия Клисарова за OFFNews, публикувано днес.

В него тя заявява, че студентите имат право да решат сами как да протестират, но че мястото на този протест категорично не е в университетите. Студентските окупации с искане за оставка на правителството тя определя като политическа дейност. Това ù усещане затвърждавал фактът, че студентите нямат искания в сферата на образованието.

Днес в съобщение до медиите протестиращите студенти официално обявиха, че отказват среща с министър Клисарова. Такава е насрочена за утре в 10 ч. Тази вечер те дават пресконференция в 18 ч. в двора на Ректората. На нея ще обяснят защо отказват среща с министъра на образованието и ще изразят позицията си относно "легитимните" студентски представителства, които са против студентските окупации или мълчат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!