УНСС се включва в протеста на студентите (видео)

Николаос Цитиридис 29 октомври 2013 в 10:38 3691 20

Протест на студенти в УНСС. Снимка: OFFNews
Протест на студенти в УНСС. Снимка: OFFNews

Студенти от УНСС обявиха, че днес ще се включат в протестните действия на своите колеги от СУ и другите университети в страната.

Днес в 12.00 часа студенти от Икономическия университет в София ще прочетат декларация и ще поискат разговор с Академичния съвет на университета.

За OFFNews Петя Джонголова, една от организаторките на протестното действие, заяви, че се надява да срещне подкрепа сред колегите си и преподавателите.

До момента във фейсбук групата на протеста участие са заявили над 500 души. 

"Искаме първо да обсъдим действията си с колегите, после с управата на университета. Много е вероятно до същинска окупация на зала в сградата да не се стигне, тъй като голяма част от УНСС в момента се руши заради нестабилна носеща стена", заяви Петя, която е студентка 3 курс по публична администрация в УНСС.

Фейсбук групата, която организира протеста тази неделя, беше изтрита по неясни до момента причини. Беше създадена нова от Петя и нейни колеги от УНСС. Профилите на администраторите в новата група бяха блокирани за няколко часа вчера, отново без причина.

Малко след 12.00 часа близо 100 души се качиха на 4 етаж пред стая 4026, където се провеждат лекции на проф. Румен Гечев - бивш министър на икономиката в правителството на Жан Виденов. 

Малко по-късно студентите влязоха в залата, откъдето OFFNews няма да излъчва. Очаквайте по-късно отново излъчване от окупацията в УНСС.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!