Дилов пред студентите: Има 2 пътя - партия или революция (видео)

Лилия Христова 24 октомври 2013 в 17:32 5779 15

Любен Дилов - син. Снимка: БГНЕС
Любен Дилов - син. Снимка: БГНЕС

Има два пътя да постигнете исканията си - вие да създадете партия или революция. Това каза днес Любен Дилов пред студентите, окупирали зала 13 във факултета по журналистика на Софийския университет. Под "революция" той визира насилствено сваляне на властта с "побоища", поясни Дилов след въпрос от залата.

Акцията в журналистическия факултет събра около 80 студенти в окупираната аудитория.

Дилов заяви, че в качеството си на журналист изцяло подкрепя протеста им, но не може да предложи генерална панацея за решаване на проблемите в държавата. Той посъветва младежите да синтезират исканията си до 10 точки и да не се фиксират само върху искането за нови избори, защото, според него, те няма да променят ситуацията.

Журналистът засегна и темата за назначението на Делян Пеевски, което отключи вълната от протести срещу правителството на Пламен Орешарски, които продължават всяка вечер от 14 юни насам. Крайно ненужно е да се задава въпросът "кой" назначи Пеевски, ако не сте разбрали, да ви го кажа: ДПС назначи Пеевски - той е член на партията и всеобщ любимец, каза Дилов.

В 18 часа предстои общостудентско събрание на Софийския университет в двете окупирани аудитории - зала 272 в ректората на СУ и в зала 13 на журналистическия факултет, на което ще се обсъди как ще продължи акцията. 

Ректорът на университета проф. Иван Илчев е дал разрешение на студентите да нощуват в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!